21-vuotias yleispelaaja Venla Raitala on JymyVolleyn tuorein kiinnitys liigakaudelle 2020-21.

Loimaan Mellilästä tuleva 174-senttinen Raitala on Loimaan Jankon kasvatteja. Aiemmin hän on pelannut sekä 1-sarjaa että liigaa LP-Vampulan riveissä kausina 2015-18. Liigajoukkueeseen noustessaan Raitala oli vasta 17-vuotias.

– Pääsin opiskelemaan logopediaa Turun yliopistoon, ja pidin varsinaisesta pelaamisesta taukoa kauden 2018-19. Treenasin kyllä silloinkin Raision Urheilijoiden mukana, ja pelasin joukkueessa 1-sarjaa viime kaudella, Raitala kertoo.

Viime kausi Raisiossa oli Raitalalle tuloksekas, sillä hän oli kauden keskeytyessä pistetaulukon kolmossijalla.

– Pidän vahvuuksinani nopeutta ja räjähtävyyttä, mutta olen kentällä myös periksiantamaton, mikä on hyödyksi lentopallossa, nuoruusvuosinaan useita lajeja aina hiihdosta yleisurheiluun harrastanut Raitala kuvailee itseään.

Päätös lähteä JymyVolleyn riveihin tarkoittaa välivuotta opinnoista, mutta käytännön asioiden selvittyä ratkaisu syntyi suhteellisen helposti.

– Jymyssä asiat tuntuvat olevan pelaajan näkökulmasta kohdillaan, ja seurasta olen kuullut vain hyvää. Olen ollut aiemmin Karin (Raatikainen) valmennuksessa, ja se helpotti päätöstä entisestään, Raitala kertoo.

JymyVolleyn kotisali Nurmohallilla on Raitalalle tuttu pelipaikka junnuvuosilta ja muistot Alue SM ja SM-finaaleista ovat mukavia.

– Todella innostunein ja odottavaisin mielen olen tulossa Nurmoon. Kiva päästä pelaamaan kotijoukkueen edustajana, hän toteaa.