JymyVolley ei antanut Arctic Volleylle mahdollisuuksia sunnuntai-illan ottelussa kotihallissa Seinäjoella. Ottelu emännille kolmessa erässä 3-0 (25-16, 25-21, 25-22). Ottelu oli joukkueiden kolmas kohtaaminen, ja voitot ovat nyt JymyVolleylle 2-1. Ensimmäinen mahdollisuus karsintasarjan katkaisuun on maanantai-iltana Nurmohallilla.

Ensimmäisessä erässä jo lauantaina Etelä-Pohjanmaalle saapuneet rovaniemeläiset eivät päässeet vielä peliin mukaan. Arctic Volley oli saanut nilkkansa kanssa oireilleen Serena Bruin aloituskuusikkoon, mutta normaalille pelitasolleen hän ei vielä yltänyt. Myös Miia-Maria Mäkikyröllä oli käynnistymisvaikeuksia. Kotijoukkueen kapteeni Riikka Valkonen ja tiukoissa paikoissa marinoitunut Kaisa Jokinen pääsivät sen sijaan sisälle peliin saman tien, ja johdattivat joukkueen erävoittoon.

Toisessa erässä JymyVolley löysi torjunnat, ja teki peräti seitsemän torjuntapistettä. Torjuntojen lisäksi löytyivät myös virheet, kun poikki kentän suunnatut syötöt livahtivat yli kentän rajojen. Kotijoukkue antoi vieraille peräti seitsemän pistettä omilla hyökkäysvirheillä, toki vieraatkin lahjoittivat viisi pistettä omillaan. Pitkät pallorallit ja huikeat puolustukset olivat lähes neljällesadalle katsojalle hienoa katsottavaa.

Pitkällä erätauolla rovaniemeläiset löysivät torjunnan, kun taas kotijoukkue hukkasi sen. Vieraat veivät erää aina viiteentoista pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen emännät löysivät peliotteen ja veivät lopulta erän ja koko ottelun kahden erä- ja ottelupallon jälkeen.

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Valkonen 17/+12, Radonjic 14/+5, Hyttinen 10/+3

Arctic Volley: Vande Meer 12/+3, Inskip 6/+6, Bruin 5/+3

Joukkueiden parhaat: Valkonen (JymyVolley), Inskip (Arctic Volley)

ProLibero: Penttilä (JymyVolley)

Katsojia: 378

Otteluisäntä: Prisma Hyllykallio

Lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=rnkdfUj5g0k

Kommentit:

JymyVolley:

Riikka Valkonen: Tosi tärkeä voitto, joukkueella oli tänään iso lataus ja oltiin valmiita tekemään kaikkemme, että tulos on tällainen. Torjunnat onnistuivat, mutta vastustajalla on hyvä määrä torjuntoja myös. Ottelu ratkesi pieniin osa-alueisiin vastaanotossa ja hyökkäyksessä, ne me saimme käännettyä paremmiksi. Tänään lähdettiin nauttimaan ja antamaan parastamme kentälle, ja yleensä se tuottaa tulosta. Oma kausi on mennyt hyvin, on tehty kovaa työtä ja totta kai valmentajaa voi myös kiittää omasta hyvästä tuloksesta.

Aleksi Mutka: Tällaisissa peleissä on momentumeja, joissa oltiin muutaman pisteen jäljessä ja pystyttiin se ottamaan tasaisin väliajoin kiinni. Oma pelikin heilahteli välillä, mutta niin teki myös vastustajalla. Nämä pelit ovat niitä, joissa ei ole merkitystä sillä, miten paljon vastusta on parempi. ArVo oli parempi ensimmäisessä pelissä, toinen oli hyvää vääntöä ja tänään olimme riittävästi parempia. Tässä ei väännetä pelkästään voitosta. Nyt yritetään valmistautua siihen, että ArVo tulee aika vihaisesti huomiseen peliin. Aikaa valmistautumiseen on 24 tuntia, ja on pelaajista kiinni, miten he käyvät tämän ottelun läpi ja lataavat itsensä uudestaan. Tämä on hienoa, mutta on varmasti pelaajille raskasta hakea maksimivalmistautumista uuteen otteluun. Flow-tila tulee hyvistä yksittäisistä toistoista, muutamista hyvistä puolustuksista ja torjunnoista, ja sitä samaa mielentilaa lähdetään hakemaan huomiseksi. Näistä peleistä ei ole monella kokemusta, ja nyt testataan sekä pelaajien että valmennuksen päätä siitä, miten asiat hoidetaan tiukassa tilanteessa.

Arctic Volley:

Kara Inskip: Tämä oli meille tärkeä ottelu, mutta meillä oli vaikeuksia päästä tänään liikkeelle. Jymy pelasi todella hyvin, ja huomenna meidän on pelattava paremmin ja saatava hyökkäykset toimimaan. Keskittyminen ei ollut paras mahdollinen, aamulla on harjoitukset ja käymme läpi sen, mitä on tehtävä paremmin.

Avo Keel: Vastustaja oli tänään noin kymmenen prosenttia parempi joka alueella, siinä se on. Pallon käsittely oli tänään ailahtelevaa, joskus olimme mukana, mutta kun vastustaja tekee kaksi, kolme tai neljä pistettä, ja kun niitä tulee kahdesta kolmeen erässä, ovat erot tällaisia. Me kyllä yritimme tänään, mutta pallo ei totellut meitä. Alussa Miia (Mäkikyrö) ei päässyt mukaan, ja sitten oli aivan sama, mitä passari tkee, sillä vastustaja luki meidän peliämme todella hyvin, emmekä saaneet palloa kuolemaan. Sieltä se epävarmuus tulee. Koko ajan yrität ja yrität, teet ja teet, mutta tulosta ei tule. Se syö pikku hiljaa. Valmentaja yrittää nollata tilannetta, mutta jotain pitää pelaajien itsekin tehdä. Eivät nämä tytöt ensimmäistä vuotta lentopalloa pelaa, on löydettävä keinot, joilla virittää itsensä taistelukuntoon. Huomenna pyrimme olemaan mukana alusta alkaen, tätä peliä emme saa enää takaisin.