Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan aloituskuusikkonsa kentälle saanut JymyVolley voitti sairasteluista kärsineen OrPon puhtaasti 3-0 sunnuntai-illan kotipelissä Nurmohallillla. (25-20, 25-20, 25-15).

JymyVolleyn parhaana palkittiin #5 Sanni Rantanen. Kuva: Anita Jokilehto.

Ensimmäisessä erässä JymyVolley käytännössä syötti vieraat kumoon. Ottelun parhaana palkittu Sanni Rantanen naputti vieraiden kenttään neljä ässää peräjälkeen, kun vastustaja ei saanut palloa nousemaan. Kotijoukkue johti ottelua parhaimmillaan jo pistein 12-3, mutta pieni notkahdus ja Neea Luntamon onnistunut syöttöputki nostivat vieraat takaisin peliin. Vaikka etumatka lyheni, ei OrPo päässyt lähietäisyydelle.

Toista erää edettiin ensimmäistä erää tasaisemmalla tahdilla aina tilanteeseen 18-18 saakka. Sen jälkeen kotijoukkue ryhdistäytyi, ja napsi erävoittoon tarvittavat pisteet yksi kerrallaan. Toisen erän ensimmäisen pallon aikana koettiin ikävä tilanne, kun OrPon Ariana Pirv loukkasi jalkansa ja talutettiin kentän laidalle vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Elli-Saara Etelä. Pirvin tilanne selviää tarkemmin maanantaina.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle tuli voitontahtoa uhkuva kotijoukkue. Vieraat eivät pystyneet nostamaan vaikeita syöttöjä, joskin napsivat pisteen omaan pussiinsa muutaman pitkän ja näyttävän pallorallin jälkeen.

JymyVolley – OrPo

3-0 (25-20, 25-20, 25-15)

JymyVolley: Rantanen 15/+13, Valkonen 12/+10, Lundvall 14/+4

OrPo: Aronen 10/+5, Paloniemi 6/+3, Pirv 8/-3

Ässät: 12-2, syöttövirheet 13-13, torjunnat 5-3, hyökkäys% 40-37, vastaanotto% 57-35.

Joukkueiden parhaat: Sanni Rantanen (JymyVolley), Annukka Paloniemi (OrPo)

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

Otteluisäntä: Reebu