JymyVolleyn viimeinen kotiottelu liigan runkosarjassa oli viiden erän trilleri, joka kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi. Sarjakolmonen LP Kangasala kaatui samoin lukemin kotonaan jo tammikuussa, ja nyt yleisö sai nauttia vapautuneesti ja ilman paineita pelanneen kotijoukkueen pelistä. Ottelu JymyVolleylle erin 3-2 (25-20, 20-25, 25-22, 23-25, 17-15).

Nurmohallin 332 katsojaa näki tasaisen ja jännittävän ottelun. Erät etenivät tasatahtiin aina kahteenkymmeneen pisteeseen, sen jälkeen alkoi vääntö erän voitosta. Illan ehdoton tähti oli kotijoukkueen hakkuri Ivana Radonjic, joka paukutti huikeat 35/+25 pistettä. Näistä ensimmäiset kymmenen hän takoi kenttään jo ottelun ensimmäisessä erässä.

Varsinainen jännitysnäytelmä nähtiin otteluun ratkaisuerässä, jota vieraat johtivat jo pistein 4-9. Kotijoukkue löysi kuitenkin uuden vaihteen, ja eteni piste pisteeltä kohti erävoittoa. JymyVolley sai tililleen kaksi lisäpistettä, ja LP Kangasala varmisti yhdellä pisteellä paikkansa runkosarjan kolmosena.

Parhaat pisteet:

Jymyvolley: Radonjic 35/+25, Jokinen 12/+9, Valkonen 14/+2

LP Kangasala: Regalado 23/+15, Rekola 16/+14, Heikkiniemi 16/+6

Ottelun parhaat pelaajat:  Radonjic (JymyVolley), Rekola (LP Kangasala)

ProLibero: Sievänen (LP Kangasala)

Katsojia 332

Otteluisäntä: Huvivaltio Power Park

Kommentit:

JymyVolley:

Ivana Radonjic: Odotin, että me voitamme tänään, ja odotin meiltä vahvaa ottelua. Olen todella iloinen siitä tiimityöstä, mitä me tänään teimme kentällä. Sillä ei ole merkitystä, miten monta pistettä itse tein, sillä tämän voiton me saavutimme joukkueena. Viimeinen erä oli hyvin lähellä, että häviämme sen. Teimme alussa pahoja virheitä, mutta ehkä me aloimme uskoa itseemme enemmän ja veimme erän siitä syystä. Me päätimme, että me haluamme voittaa tämän ottelun. Meillä ei ollut mitään hävittävää.

Aleksi Mutka: Tästä pelistä jäi hyvä fiilis kokonaisuudessaan. Tänään onnistuttiin monella osa-alueella, yllättävilläkin, jotka ei ole olleet meidän vahvuuksia. Esimerkiksi torjuntapelissä meillä on ollut omat haasteensa. Se mistä olen isoiten ylpeä, on se, että kun meillä on tuskainen kausi, voittoja on tullut vähän, vaikka on väännetty hienosti, ja nyt tämä ottelu tuo paljon hyvää uskoa seuraaviin peleihin.

Meillä on ollut jatkuvasti treeniviikot ok. Pelaajat on tehneet hyvällä asenteella hommia, vaikka tilanne ei ole ollut välttämättä ihan helpoimmista. Hakkurin (Radonjic) voi tänään nostaa erityisesti, kyllähän nuo tehot on aika hurjat, eivätkä kaikki tilanteet olleet helppoja.

LP Kangasala:

Netta Rekola: Viisi erää tänään, peli oli tosi ailahtelevaa kuten lähiaikoina on ollutkin. Ei ollut hyvää peliä meiltä, ei varsinkaan torjunta. Puolustusta parannettiin pelin aikana, mutta torjuntapeli ei ollut sitä hyvää omaa. Siihen tämä peli ehkä eniten kaatui. Oma hyökkäyspeli sujui kohtalaisesti, mutta samalla lailla, miten meillä kaikilla eli torjunta prakasi. Emme meinanneet löytää oikeuta torjuntakohtia eikä oltu tarpeeksi huolellisia. Runkosarjan on lopputulokseen voi olla tyytyväinen, kolmen kärki, mutta kausi on ollut hyvin ailahtelevaa.

Arttu Keränen: Se on noin, miten Rexi sanoi: Todella huonoa torjuntapeliä meiltä. Paikkaa haettiin oikeastaan koko pelin ajan, tosi paljon torjuttiin isoa palloa, eikä niistäkään saatu paikkaa oikeaksi. Siinä jäi eniten parannettavaa. Kun torjunta on väärässä paikassa, se vaikeuttaa puolustamista aika paljon, jouduttiin luovimaan.

Viides erä oli taas ihan omansa. Jos meillä on 54 prosentin vastaanotto, ja tapetaan joka viides pallo, ja kotijoukkue hyökkäsi yli puolet itselleen pisteiksi. Siihen se lopulta ratkesi. Jos katsoo viidennen erän tilastoa, niin on yllättävääkin, että siinä on kahden pisteen ero. Olisi pitänyt olla paljon selkeämpi. Oma peli jämähti, mutta saatiin yksi sarjapiste, mikä varmistaa kolmannen sijan. Sentään jotain positiivista. Tänään Rexin hyökkäyspeli oli hyvällä tasolla, ja Regalado pelasi pitkästä aikaa hakkurina varsinkin hyökkäyksessä hyvin pelin. Ja Emmi Jalosen passipeli on mainittava. Kyllä pieniä positiivisia asioita on, mutta paljon pitää parantaa.