Ensimmäistä voittoaan tälle kaudelle naisten Mestaruusliigassa hakeva JymyVolley kohtaa sunnuntaina klo 17.00 alkavassa ottelussa kolme voittoa napanneen Arctic Volleyn, joka on yksi nurmolaisten ns. päävastustajia tämän vuoden sarjassa.

JymyVolleyn vierasreissu pohjoiseen oli lupauksia antava, sillä nurmolaiset esittivät ajoittain hyviä otteita niin Pölkkyä vastaan sunnuntaina kuin maanantaina Rovaniemellä Arctic Volleytä vastaan. Jälkimmäisessä ottelussa JymyVolley pystyi voittamaan jopa yhden erän ja toinenkin erävoitto oli aika lailla lähellä.

– Pölkkyä vastaan saatoimme lähteä tosi paineettomasti peliin ja aloitimme pelin hyvällä energialla. Pelaamisemme oli vapautunutta ja joukkueiden välisestä tasoerosta huolimatta siitä ottelusta jäi hyvät fiilikset, JymyVolleyn kapteeni Veda Mansikkaviita sanoi.

– ArVoa vastaan lähdimme kamppailemaan pisteistä ja voitosta luottavaisin mielin. Lataus meidän yhtä ns. päävastustajaa vastaan oli vähän erilainen kuin edellispäivänä Pölkkyä vastaan. Harmittavasti vain siinä ottelussa näkyi selvästi meidän pelaamisemme ailahtelu. Kaksi erää oli meiltä hyvää peliä ja sen seurauksena pystyimme voittamaan kolmannen erän.

– Viimeisessä erässä kaveri syötti sitten hyvin ja jäimme omien virheiden takia liian pitkälle takamatkalle, mistä oli vaikea nousta enää erävoittoon. Meidän pelaamisessamme ei voi sanoa minkään yhden asian olevan ongelman, pikemminkin se on meidän virheherkkyytemme vastaanotossa, hyökkäyksessä tai puolustamisessa. Peräkkäiset virheet syövät pakostakin meidän flow -tilaa kentällä ja pelin taso laskee.

JymyVolley ja Arctic Volley iskevät yhteen toisen kerran vajaan viikon sisällä ja passari Veda Mansikkaviidalla on selvä näkemys, kuinka Nurmo-hallissa napataan kauden ensimmäinen voitto.

– Videolta otamme maanantain ArVo -ottelun hyvät asiat mukaan sunnuntaille. Meidän pitää olla pitkäjännitteisiä ja sitkeitä tekemään läpi koko ottelun töitä. Rohkeita meidän pitää olla syötöissä, jotta saamme vaikeutettua vastustajan hyökkäysten rakentelua.

– Kohtaamme nyt ArVon kotisalissa ja toivon mukaan mahdollisimman moni pääsee kannustamaan meitä, sillä kotiyleisön tuki on tärkeätä. Tunnelma kotisalissa pelatessa on aivan erilainen kuin vieraskentällä ja se toivottavasti siivittää meidät hyvään peliin.

– Uskon, että ensimmäinen voitto aukaisee ja vapauttaa meidän pelaamistamme, minkä seurauksena jatkossa voittoja on lupa odottaa lisää, Mansikkaviita aprikoi.

Paavo Eloniemi