JymyVolleyn ja WoVon koitokset ovat aina tiukkoja ja tasaisia, eikä perinteestä poikettu tälläkään kertaa sunnuntai-illan kotiottelussa Nurmohallilla. Jymy vei lopulta ottelun erin 3-1 (20-25, 25-17, 25-15, 30-28).

Vieraat pitivät ensimmäisessä erässä vielä konettaan käynnistelleen kotijoukkueen takanaan ja vei erän selkeästi. Toiseen erään tuli sisuuntunut JymyVolley, ja toisaalta myös ensimmäistä erää useampiin virheisiin sortunut vierasjoukkue. Passari Annina Keinonen syötti heti erän alkuun viiden pisteen putken, ja loi sillä hyvän pohjan voittoon päättyneeseen erälle.

Kolmannessa erässä vieraat sortuivat virheisiin sekä hyökkäyksissä että vastaanotossa. JymyVolley kuittasi ja vei erän kotiin selkein luvuin. Neljänteen erään pohjoisen vieraat tulivat uudella otteella. Emännät johtivat jo kuudella pisteellä, mutta WoVo tuli tasoihin, ja meni saman tien ohi. Lopulta tarvittiin viisi eräpalloa ennen kuin kotijoukkue kuittasi voiton ja tuiki tärkeät kolme pistettä.

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Larson 19 (+12), Ramsey 13 (+8), Haggerty 14 (+6).

WomanVolley: Kähkölä 9 (+6), Pyhäjärvi 13 (+4), Jordan 12 (+5).

ProLibero: Laura Penttilä. Ottelun parhaat pelaajat: Jody Larson, Viivi Pyhäjärvi.

Katsojia: 396.

Kommentit:

JymyVolley

JymyVolley otti kotivoiton WoVosta. Kuva: Tomi Mäenpää.

Kaisa Nyman: WoVo tuli kovalla syötöllä, emmekä saaneet vastaanottoa toimimaan ensimmäisessä erässä. Toiseen tahti parani. Maddien (Haggerty) tulo joulun aikana oli se puuttuva palanen, joka meillä on ollut. Peli peliltä olemme pelanneet enemmän joukkueena. Laiturit olivat tänään todella kovia. Ottelu ratkesi pieniin juttuihin, ehkä me sitten olimme henkisesti vahvempia tänään. Kolme pistettä ovat todella tärkeitä jatkoa ajatellen. Tämä oli meille hyvin, hyvin tärkeä ottelu ja voitto.

Kari Tuomela: Ottelu oli tasainen vääntö, kuten etukäteen ajattelinkin. Ensimmäisen erän jälkeen me otimme ryhtiliikkeen, ja syöttö koveni. Sitä on kyllä treenattukin, ja se näkyi. Viimeinen erä oli peliä, jolla pärjää ihan mitä joukkuetta vastaan tahansa. Olen iloinen ja tyytyväinen tästä pelistä. Kun meidän ykköslibero on vastuuta enemmän saanut Laura Penttilä parantanut koko ajan vastaanottoaan. Myös Jody Larsonin pieni käsivamma on selkeästi nyt ohi, ja hän uskaltaa taas lyödä.

WoVo:

Viivi Pyhäjärvi: Tänään ottelu ratkesi henkiseen puoleen. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta sitten jotain tapahtui, ja aloimme tekemään virheitä. Meidän olisi pitänyt viedä tämä ottelu viidenteen erään. Omassa pelissäni oli liikaa virheitä, ja kun mennään henkiselle puolelle, koko pakka hajoaa.

Tuomas Alatalo: JymyVolley pelasi tänään tasaisemman pelin ja teki suhteellisen vähän virheitä meihin verrattuna. Kun otteluun mahtuu 40 virhettä, on se tällä tasolla ehdottomasti liikaa. Jymy teki fiksuja hyökkäyksiä, vaikka hyökkäysprosentit eivät olleet kovin suuria. Kun toinen erä lähti meiltä huonosti, notkahti samalla koko peli. Neljänteen ladattiin, ja se olisi voitu voittaa.