JymyVolley sai makoisan revanssin Hämeenlinnan Lentopallokerhosta, kun kotisaliin jäi komeat kolme pistettä sunnuntai-illan ottelussa. Ottelu emännille erin 3-1 (23-25, 25-22, 25-18 25-21). Joukkueiden edellinen kohtaaminen vain muutama viikko sitten päättyi Hämeenlinnan voittoon.

Ivana Radonjic #12 esiintyi vakuuttavasti debyytissään. Kuva: Jani Kantokoski.

Illan tähti oli torstaina Seinäjoelle saapunut ja vasta muutamiin treeneihin joukkueen kanssa ehtinyt serbialainen Ivana Radonjic, joka paukutti komean pistesaldon (27/+19) ensimmäisessä liigapelissään Suomessa. Hieno päivä oli myös Netta Hyttisellä, jonka päivän saldo oli 16/+11. Hyttinen piti puolustusta kurissa yhdessä libero Laura Penttilän kanssa, yhdessä naiset nostivat vastustajan syöttöjä välillä mahdottomiltakin tuntuvista paikoista.

Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä, ja joukkueet etenivät tasatahtia aina erän loppuun saakka. Hämeenlinna oli vahvempi ja voitti erän pienimmällä mahdollisella erolla. Toiseen erään lähdettiin vieraiden vedolla, parhaimmillaan vieraat johtivat jo kuudella pisteellä (12-18). JymyVolleyn sai kuitenkin ryhdin peliin ja eteni tappioluvuista lopulta kolmen pisteen voittoon,

Kolmannessa erässä emännät nappasivat kapteeninsa Riikka Valkosen syöttövuorolla kahdeksan pisteen kaulan tilanteeseen 20-12. Vastustajan syöttöruutuun astui Pipsa Roivainen, joka paukutti tilanteeksi 20-17. Emännät saivat putken poikki, ja loppu olikin tuoreen jymyläisen Ivana Radonjicin näytöstä. Neljäs erä näytti emännille jo selvältä, sillä johto oli 22-15. Vieraat saivat pallon itselleen, ja ruutuun astui Jenna Ylivainio, jonka syötöillä ottelua pitkitettiin aina viiden ottelupallon verran.

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Radonjic 27/+19, Hyttinen 16/+11, Valkonen 15/+4

Hämeenlinna: Mosser 16/+8, Madsen 12/+11, Elbaek 11/+6

Parhaat pelaajat:

Radonjic (JymyVolley), Mosser (Hämeenlinna)

ProLibero: Laura Penttilä (JymyVolley)

Katsojia: 358

Kommentit:

Hämeenlinna

Michaela Madsen: Ei voi olla tyytyväinen, vastustaja pelasi tänään hyvin. Puolusti tosi paljon ja varmisti meidän torjuntoja hyvin, mutta torjuntapaikka, vahvat freeballit, teknisesti ihan helpot asiat meidän pitäisi osata tehdä. Meillä on hyvä pelaajamateriaali, mutta ei ole mitään tekosyytä siihen, miksei me tehdä niitä.

Nurmolla oli paha syöttö. Meillä on vastaanotossa ollut vähän epävarmuutta, ja se vaikuttaa hyökkäykseen, mitä meillä ei alkukaudesta ollu5. Qlkukaudesta vähän huonostakin nostosta saatiin hyvä hyökkäysprosentti, mutta nyt se on vähän laskenut. Itsevarmuus ei ole enää sitä luokkaa mitä se oli alussa, ja sitten tehdään höperöitä virheitä. Toivoisin, että pystyisin tekemään enemmän, mutta täytyy löytää passarien kanssa temmot ja sitten pääsee takaisin peliin mukaan.

Giovanni Torchio: Luulen, että ottelu ratkesi tänään vastaanottoon. Vaikka saimme torjuntoja, emme saaneet niitä riittävästi. Vastustajan prosentit olivat huomattavasti paremmat. Erot joukkueiden välillä olivat tänään suuria. Johdimme toista erää melko helposti, ja sitten aloimme taistella helppojenkin pallojen kanssa. Näin ei pitäisi päästä tapahtumaan, koska perustaidot tekemisestä ovat olemassa.

JymyVolley

Riikka Valkonen: Tänään meillä isossa roolissa oli hyökkäystehot, jokainen pystyi pitämään ne korkealla tasolla. Iso tunnustus hyvästä pelistä täytyy antaa meidän uudelle tulokashakkurille. Ivana on päässyt hyvin päässyt mukaan, sillä vasta pari lajitreeniä on ehditty vetää.

Hyökkäysteho pysyi hyvänä, vastaanotossa Laura ja Netta teki isoa roolia ja tosi hyvää työtä. Itsellä oli jostain syystä todella paljon vaikeuksia tänään, mutta kun joukkueena ollaan, silloin joku toinen paikkaa ja auttaa. Syöttö saatiin pidettyä tänään suhteellisen pahana koko pelin.

Naisten lentopallo on sellaista, että ikinä ei pidä antaa periksi. Pisteputkia tulee puolin ja toisin ihan uskomattomissa tilanteissa. Ehkä vastustaja teki huonoja ratkaisuja ja me pelattiin virheetöntä peliä siinä vaiheessa.

Tässä vaiheessa oli todella, todella tärkeä voitto. Tätä on odotettu ja nyt vielä kun Ivana saatiin näin hienosti ajettua heti ensimmäiseen peliin niin onhan tämä tosi iso juttu.

Aleksi Mutka: Loppujen lopuksi pystyimme pelaamaan kohtuullisen tasaista peliä koko ottelun ajan. Hyökkäyspuolella ja vastaanotossa oli tietyt haasteet pari erää, mutta sekin parani koko ajan. Viimeisessä erässä meillä oli jo tosi hyvä vastaanotto. Ehkä isoimpia juttuja, mitä oli, niin oli se, että pärjättiin vaikeissa tilanteissa. Vastustajalla on tosi hyvä torjunta, ja silti me pärjäsimme. Tämä oli makoisia revanssi edellisestä ottelusta, siitä jäi aika paljon hampaankoloon ja tässä sarjassa eivät voitot mitenkään ole itsestään selviä. Vaatii paljon hommia, jos haluaa pisteitä. Ivana on täysi ammattilainen, ottaa vastuun siitä mitä tekee ja hoitaa oman tonttinsa mahdollisimman hyvin ja vielä sen lisäksi ottaa vastuuta yleisesti joukkueen tekemisestä, että meidän taso on jo itsessään parantunut aika paljon sen jälkeen, kun saatiin Ivana paikalle.