JymyVolley pelasi kauden parhaan pelinsä sunnuntai-iltana kauden ennätysyleisön edessä Nurmohallilla, mutta ei pystynyt ratkaisemaan ottelun kolmannessa erässä lähes hopeatarjottimella eteen tuotua voittoa LiigaPlokia vastaan. Viiden erän peli vieraille 2-3 (25-23, 25-15, 29-31, 20-25, 11-15). Joukkueen vahvuuteen pitkän kuntoutusjakson jälkeen loppuviikosta liittynyttä Emmi Riikilää tervehdittiin huimilla kannustushuudoilla pelaajaesittelyssä, ja hän kävi myös syöttövaihdossa kentällä muutamassa erässä.

Emännät aloittivat ottelun rohkeilla syötöillä, mikä näkyi syöttövirheiden määrässä. Ensimmäisessä erässä vieraat saivat peräti seitsemän lahjapistettä, kun kotijoukkue paukutti pallon syötöstä joko yli rajojen tai verkkoon. Rohkeus toi emännille toki myös neljä ässää heti ensimmäiseen erään. Tiukka erä lopulta JymyVolleylle. Toiseen erään kotijoukkue lähti ensimmäisen erän voiton tuomalla innolla, ja vei erää koko ajan. Vieraiden valmentaja vaihtoi passaria tilanteessa 12-7, ja otti myös pelin nihkeästi aloittaneen Emma Ellisin lepäämään.

Kolmannesta erästä saatiin huikea ja yleisöön menevä trilleri, joka kääntyi lopulta vieraiden voitoksi. JymyVolleylla oli peräti kahdeksan erä- ja samalla ottelupalloa, mutta kolmen pisteen voitolle ei ratkaisijaa  kentältä löytynyt. Passarin vaihdos toi vieraiden peliin uutta rytmiä, ja myös torjunnat alkoivat napsahdella kohdilleen. Jatkopalloille siirryttäessä kotijoukkueen kommunikaatio alkoi kärsiä, mikä näkyi sähläyksenä kentällä. Pihtiputaan Kaley Rammelsberg tuli keskeltä, eivätkä emännät saaneet häntä kiinni.

Neljännessä erässä vieraat saivat pelirytmin paikalleen, ja tiukassa kolmannessa erässä vauhtiin päässyt Emma Ellis otti oman roolinsa kentällä. Ploki hyökkäsi kautta linjan emäntiä vahvemmin, mikä näkyi lopputuloksessa. Viidennessä erässä vieraiden voiton avaimia olivat sekä Ellis että Oona Rasinperä, joka onnistui ohittamaan kotijoukkueen torjunnan.

Ottelun parhaat pelaajat: Veda Mansikkaviita (JymyVolley), Emma Ellis (LiigaPloki).

Kommentit:

Veda Mansikkaviita, JymyVolley: Pelattiin kauden parasta peliä ekat kolme erää, loppua lukuun ottamatta. 3-0 oli otettavissa montakin kertaa. Siinä sipuli petti ja se harmittaa kovasti. Oli monta mahdollisuutta, eikä pystytty niitä käyttämään, ja päät ehkä vähän painuivat seuraavaan erään. Saatiin ihan ok taistelu pidettyä loppuun asti, toki kaveri paransi tosi paljon peliään kahdesta ensimmäisestä eristä. Ei voi edes käsittää, miten kolmannen erän kahdeksasta ottelupallosta ei onnistuttu. Näin voi käydä, tämä on urheilua ja joskus käy niin. Kun voittoja ei ole, ja kun se on tulossa, meille tulee paniikki ja jotain tapahtuu mentaalipuolella. Hei, tämä tulossa meille, voidaanko me voittaa, ja sitten peli vähän pehmenee, päät painuu kentällä, tulee kommunikaatiovaikeuksia ja kaikkea sellaista. Päästä ne johtuvat.

Jere (Jukka Tuovinen) on tuonut meille ihan uudenlaista energiaa päivittäiseen työhön, me keskitytään nyt hyviin ja oikeisiin asioihin, ja kaikki ovat tosi motivoituneita. Karsinnat kutsuvat, mutta tehdään kaikkemme, että ollaan loppukeväästä parhaassa kunnossa. Koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan. Olen luottavaisin mielin, vaikka tämä nyt ärsyttää todella.

Jukka Tuovinejn, JymyVolley: Tiukalle tämä nyt ottaa. Oltiin lähellä voitto. Kolmannessa erässä jo tuuletettiin voittoa, kun rajamies näyttää pallon yli ja päätuomari tekee muutoksen, ja tuomitsee lyönnin sisälle. Oma näkemys oli, että lyönti oli pitkä. Sen erän ratkaisu tuli siinä tuomiossa.

Me pelattiin lähes kolme erää tosi hyvää lentopalloa, mutta siitä johtoasemasta ei vaan yksinkertaisesti pallo kuollut. Kaveri pelasi hyvin, puolusti hyvin, ja sen jälkeen vaaka kääntyi, kun lähdettiin neljänteen erään. Pikkusen tuli epätarkkuutta, tuli huonoa vastaanottoa, tehtiin vähän pehmeitä suorituksia ja osoitteettomia suorituksia. Kaveri pääsi hyökkäyspelissä niskan päälle.

Siinä asemassa, missä oltiin niin ei vain löytynyt vielä sitä pelaajaa, joka olisi sen ratkaissut. Aika monelle pelaajalle tuli paikka ratkaista peli, ja ottaa voitto. Tässä mennään pitemmän kaavan mukaan, pitää vain laittaa uutta matoa koukkuun ja mennä salille. Ottaa vähän koville, mutta pitääkin ottaa, sillä jos ei ottaisi, ollaan väärässä paikassa.

Henkinen puoli on kasvanut kevään aikana, ja se on ehkä se avainasia (parantuneelle pelille). Ja se, että on alettu toimimaan joukkueena. Alkukausi minulle, ja vasta yksi täysi viikko on treenattu, on menty pelien kautta. Olen ylpeä joukkueesta, on paljon puhuttu asioita, ja tehokkaat treenit on jääneet tekemättä.

Emmi (Riikilä) auttaa kokemuksellaan. Kun on saatu Riikka ja Emmi, on saatu iso apu salille, treenien taso nousee, ja saadaan vakautta toimintaan.

Olen iloinen siitä, että yleisö on meidän takana. Kevättä kohti sitä tarvitaan. Siitä tulee valtava tuki, tuollaista tukea tarvitaan niin pelaaminen on helpompaa.

LiigaPloki

Emilia Joensalo, Ploki: Olihan aika vuoristorataa. Ensin yhtä pään hakkaamista seinään ja sen jälkeen iloa enemmän. Alkuun meillä oli kaikki hukassa, tehtiin sikana omia virheitä kaksi ensimmäistä erää. Siellä ei ollut taistelua eikä oikein sellaista peli-ilmettä eikä iloa, ensimmäiset erät on olleet meille vaikeita. Sitten saatiin ehkä passarin vaihdon myötä onnistumisia, ja hyökkääjät pystyivät hyökkäämään tosi monipuolisesti. Oikeastaan kaikki hyökkääjät onnistuivat sen jälkeen, ja saatiin kentälle iloa ja kunnon bilemeinikiä. Sanoin kolmannen erän jälkeen, että mulla on niin hauska pelata teidän kanssa. Jotenkin tuli rakkaus lajiin.

Pukukopissa huutista tuli pitkällä tauolla, niin pitää tullakin. Valmentaja oli pettynyt ja mekin oltiin. Aloittaminen on ollut meille vaikeata, mutta sen jälkeen me joukkueen kanssa puhuttiin rauhassa sitä, että me luotetaan toisiimme. Lähettiin pelaamaan yhdessä, se oli avain onneen.

Kaksi ekaa erää oli itselläni vaikeuksia päästä peliin. Ei tullut oikein syöttöjä eikä puolustuksia, mutta vähitellen kun sai palloja, pääsi rytmiin. Voisi vastaanottaa paremmin, harmittaa tietenkin.

Hakan Can Turan, Ploki: Osasin varautua siihen, ettei tästä tule helppoa peliä meille. Me taistelimme kovasti, ja pelasimme sydämellä. Meidän vaihdot ja vaihtopelaajat pelasivat tänään hyvin, kentällä ei ollut kuutta tai seitsemää pelaajaa vaan kaksitoista pelaajaa. Olen todella ylpeä pelaajistani tänään. Totta kai halusimme kolme pistettä, mutta olen tyytyväinen tähän. Me menetimme kolme pistettä, mutta me käänsimme ottelun ja saimme kaksi pistettä. Jos katsoo sitä tästä näkökulmasta, olen tyytyväinen. Toki voi katsoa myös niin, että menetimme yhden pisteen, tärkeän pisteen.