JymyVolley ei antanut Arctic Volleylle mahdollisuuksia maanantai-illan ottelussakaan vaan vei voiton puhtaasti erin 3-0 (25-21, 25-22, 25-18) ja varmisti samalla jatkon Mestaruusliigassa myös tulevalla kaudella. Rovaniemeläiset lähtivät otteluun uudesta tilanteesta, kun vielä sunnuntaina kentän laidalla päävalmentajana seisseen Avo Keelin työsuhde päätettiin yllättäen yön aikana ja päävastuun joukkueesta otti Jukka Mäkihannu. Rinnalleen kakkosvalmentajaksi hän sai jymyläiskasvatin Karri Ravealan.

Ottelu alkoi vieraiden vedolla. Paula Neciporuka paukutti rovaniemeläiset jo 2-8 johtoon ennen kuin putki saatiin poikki ja kotijoukkue sai juonesta kiinni. Tahti oli tiukka, ensimmäisten pisteiden aikana vieraat napsivat kaksi ässää ja kolme torjuntapistettä. Torjunnan reiät löytyivät, ja sunnuntain jälkeen uudella ilmeellä kentälle tulleen Mia-Maria Mäkikyrön iskuille ollut kotijoukkueessa ottajaa. Netta Hyttisen syöttövuoro oli kotijoukkueelle pelastus, Hyttisen syöttöputki alkoi tilanteesta 13-19 ja kun se päättyi, oli kotijoukkue johdossa 22-19.

Toinen erä alkoi samaan tahtiin kuin ensimmäinenkin. Neciporuka aloitti syöttöputken, jonka Aleksi Mutka kuitenkin katkaisi aikalisällä neljän pisteen jälkeen. Mäkikyrön vahva vire jatkui edelleen, mutta asialla oli myös JymyVolleyn libero Laura Penttilä, joka poimi palloja välillä yhdellä kädellä ja melko mahdottomista paikoista. Vieraat lahjoittivat viisi pistettä syöttövirheillä.

Kolmanteen erään lähdettiin JymyVolleyn vedolla. Kotijoukkue paukutti kolme ässää, napsi torjuntapisteitä ja pelasi suhteellisen virheetöntä peliä. Kauden ennätysyleisön edessä kotijoukkue pelasi kuin hurmoksessa, eikä vierailla ollut kolmannessa erässä enää sanottavaa.

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Hyttinen 14/+7, Valkonen 13/+9, Radonjic 12/+7

ArcticVolley: Mäkikyrö 16/+7, Vander Meer 11/+8, Neciporuka 13/+2

Parhaat pelaajat: Hyttinen/JymyVolley, Vander Meer/Arctic Volley

Katsojia: 453

Otteluisäntä: S-EP

 Lehdistötilaisuus: https://www.youtube.com/watch?v=aWdpKEvMU2o&t=6s

Kommentit:

JymyVolley:

Riikka Valkonen. Päällimmäinen tunne on helpottunut ja tosi onnellinen. Saatiin sarja kotona poikki ja vielä aika raaoin lukemin. Koko joukkue esitti tänään hyvää peliä ja voi kyllä olla tyytyväinen koko joukkueen suoritukseen. Meillä oli selkeä tahto voittaa tänään. Se näkyi ensimmäisen erän alussa, jossa päästettiin vieraat jo 2-8 johtoasemaan, mutta jotenkin oli sellainen rauha koko ajan siellä kentällä. Taistelutahto oli tänään kyllä ihan lyömätön. Oli aivan tosi mahtava pelata, kiitos yleisölle, että tulitte paikalle ja kiitos koko kaudesta, että olette jaksaneet kulkea ja kannustaa. Tänään oli voi hyvillä mielin lopettaa kauden tähän.

Aleksi Mutka Voi olla tyytyväinen tässä kohtaan. Tiedettiin, että vastustajat tulee aika hurjalla pelillä alkuun, mutta jaksettiin uskoa siihen, että ensimmäinen eräkin kääntyy vielä kun vain tehdään hommia. Korvien väli oli se, joka ratkaisi ottelun tänään. Tässä pelissä se oli se, kumpi jaksaa paremmin ja sitten kun jaksettiin itse, alkoi vastustajalla tulla virheitä sinne tänne. Vastustajakaan ei huonosti pelannut, vaan pystyi pitämään tason ottelussa korkealla. Takana on aika hurja kausi, tapeltiin jokaista joukkuetta vastaan, pisteitä ei kauhean paljon saatu, ei riittävästi, että olisi tapeltu playoffeista, mutta laatu parani joukkueena koko ajan, ja yksilöt on kehittyneet kauden aikana.

Arctic Volley:

Roosa Rautio, Kaveri oli joka osa-alueella parempi. Pelasi aivan jäätävää puolustusta ja varmistuspelaamista, ei saatu palloa kuolemaan millään. Tilastosta näkee, että joka osa-alueella kaveri oli pikkasen parempi tänään. Tänään peli oli ehdottomasti parempi kuin eilinen, että siinä mielessä, mutta se ei riittänyt, kun myös kaveri pelasi paremmin kuin eilen. Oma peli ihan ok, mutta parempiin paikkoihin olisi pitänyt saada hyökkääjiä, että oltaisiin pystytty hyökkäämään vähän laadukkaammin ja saatu sijoitettua palloja vähän muuallekin kuin puolustajille. Ikinä ei voi olla tyytyväinen, kun tulos on tämä.

Jukka Mäkihannu. Roosa kertoi aika hyvin, mihin ottelu ratkesi. Joka osa-alueella oltiin pikkasen perässä ja lentopallopeli voitetaan tekemällä pisteitä ja vastustaja teki niitä pikkasen paremmin erityisesti hyökkäyksessä. Ei saatu palloa kuolemaan. Hyvä meininki oli ja hienosti kotiyleisö oman joukkueen takana. Meillä oli paikka kotona ja oltiin niskan päällä, mutta ei pystytty hyödyntämään sitä vaan annettiin vastustajalle paikka.

Täytyy sanoa, että kovan työn tekivät, kun pystyivät räjähtävän alun jälkeen pitämään homman kasassa ja taistelemaan ja päättämään sarjan, mitä me ei pystytty tekemään kotona. Siitä kaikki kunnia vastustajalle, joka oli tänään parempi.