Naisten lentopallon mestaruusliigaa pelaava JymyVolley on tehnyt pelaajasopimukset liberona pelaavan Nitta Korhosen sekä keskitorjuja Sanni Rantasen kanssa.

Varkaudesta lähtöisin oleva Korhonen on pelannut viime kauden naisten 1-sarjaa Pihtiputaan Plokissa. 16-vuotiaan Korhosen kasvattajaseura on Varkauden NMKY, minkä lisäksi hän on pelannut Leppävirran Virissä, Savonlinnan Ahjossa sekä Mikkelin Passareissa.

– Lentopallossa parasta on sen monipuolisuus ja se, että kyseessä on joukkuelaji. Omat vahvuuteni lajissa ovat taito lukea peliä ja kova halu treenata, 160-senttinen Korhonen toteaa.

JymyVolleyn riveihin Korhosen houkutteli päävalmentaja Kari Raatikainen, joka pyysi nuorta pelaajaa testeihin, joissa tämä pääsi näyttämään taitonsa. Korhonen aloittaa Nurmossa lukion toisen luokan.

Rantanen tuttuun valmennukseen

190-senttinen keskipelaaja Sanni Rantanen palaa JymyVollyessa tutun valmentajaparin Kari Raatikaisen ja Teemu Rauhalan oppeihin.

– Opiskelin peruskoulun viimeisen luokan Kuortaneen yläkoulussa ja jatkoin urheilulukiossa, joten toistemme tunteminen helpottaa varmasti sopeutumista ja vauhtiin pääsemistä, 15-vuotiaana valmennuskeskuksen joukkueeseen valittu Rantanen arvelee.

19-vuotiaan Rantasen kasvattajaseura on Vilppulan Tähti. Ylöjärven Ryhdin joukkueessa hän voitti mm. C-tyttöjen SM-hopeaa. Kuortaneella Rantanen pelasi naisten 1-sarjaa kolmen vuoden ajan. Päättyneellä kaudella hän on kuulunut LiigaPlokin vahvuuteen.

– Olen tavoitteellinen, kunnianhimoinen ja minulla on halu kehittyä jatkuvasti. Menestyksen nälkä on suuri, ja olen parhaimmillani tiukoissa ja kovissa tilanteissa. Minulla on hyvä paineensietokyky, 7-vuotiaana lajin löytänyt kevään ylioppilas kuvailee itseään.

Rantanen tähtää Yhdysvaltoihin sekä opiskelemaan että pelaamaan. Epävarma koronatilanne aiheutti kuitenkin sen, että hän halusi siirtää lähtöään vuodella eteenpäin.

– Tulevalla kaudella panostan kaikkeni lentopalloon ja kasvaa ja kehittyä pelaajana. Toivon, että saan urheilustipendin hyvään yliopistoon ja NCAA-sarjan joukkueeseen, Rantanen sanoo.

Rantanen on kuulunut useamman vuoden ajan nuorten maajoukkueeseen, ja sanoo olevansa kiinnostunut myös naisten maajoukkueesta.

– Ilman muuta. Aika näyttää, miten kehityn ja mihin se riittää, hän toteaa.