Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa naisten 1-sarjaa viime kaudella pelannut Veera Honkanen nousee mukaan JymyVolleyn liigarinkiin. Ensi viikolla 17 vuotta täyttävä 172-senttinen libero on pelannut lentopalloa jo kymmenen vuoden ajan.

– Olen pallotellut valmentaja-isäni kanssa pienestä pitäen, ja sitä kautta aloitin myös kunnon treenaamisen. Ihastuin lajiin, koska kyse on joukkuelajista ja tykkään toimia joukkueessa, Honkanen kertoo.

Honkanen kertoo olevansa kunnianhimoinen ja ottavansa mielellään vastuuta kentällä.

– Minulla on hyvät edellytykset menestyä, kunhan treenaan tarpeeksi kovaan. Tekemistä on vielä muun muassa peliesitysten tasaisuuden löytämisessä, hän sanoo.

Honkanen valitsi JymyVolleyn ensi kauden joukkueeksi, koska hän uskoo saavansa joukkueessa hyvin peliaikaa. Myös Kari Raatikaisen valinta päävalmentajaksi motivoi Nurmoon tuloa.

– Olin Karin valmennuksessa päättyneellä kaudella muutaman kuukauden ajan, ja luotan hänen mielipiteisiinsä ja valmennukseensa. Jonain päivänä haluaisin kuulua naisten maajoukkueeseen, ja mahdollisesti pelata myös ulkomailla, Honkanen sanoo.

Omista junnuista mukaan liigarinkiin

Ensi viikolla 16 vuotta täyttävä Mette-Maarit Aro on toinen JymyVolleyn liigajoukkueen nuorisokaartin uusista pelaajista. Yläastetta Nurmossa päättävä Aro on yleispelaaja ja hänellä on mittaa 177 senttimetriä. Ensi syksynä hän aloittaa opinnot lukiossa.

– Innostuin lentopallosta isosiskojeni kautta, olen pelannut yhdeksän vuotta. Vahvuuteni ovat joukkuepelaaminen ja loppuun asti yrittäminen. Ketteryyttä kentällä kaipaan lisää, Aro toteaa.

Aro sanoo haaveilleensa liigassa pelaamisesta jo pitkään. Hän arvelee, että pääsy mukaan liigarinkiin kehittää häntä pelaajana paljon.

– Tällä hetkellä haaveeni on päästä jonain päivänä liigan aloituskuusikkoon, Aro toteaa.

JymyVolleyn liigaringissä jatkavat 16-vuotiaat Silja Arohonka, Ada Peura ja Henni Rinta-Keturi sekä 17-vuotias Noora Rasinperä.