Pohjalaiselle lentisväelle jo tutuksi tullut 19-vuotias Jessica Salminen on vahvistanut mukanaolonsa JymyVolleyn naisten liigaringissä myös tulevalla kaudella. Raision Loimussa ekaluokkalaisena lentopallon aloittaneen Salmisen pelipaikka on libero. Salmisella on takanaan kaksi kautta JymyVolleyn riveissä.

– Viime kausi jäi ikävästi kesken ja siitä jäi kova nälkä. Tulevalta kaudelta toivon kovia treenejä ja tehokasta kehittymistä omalla pelipaikallani, liikunnanohjaajaksi Kuortaneelta vastikään valmistunut 170-senttinen Salminen toteaa.

Salminen pitää omina vahvuuksinaan kestävyyttä ja hyvää fysiikkaa. Motivaatio on myös kohdallaan, sillä hän kertoo halun kehittymiseen olevan kova.

– Urheilijana haluan katsoa, miten pitkälle pääsen. Työelämässä haluan pitää urheilun mukana, hän toteaa.

Toinen passari rinkiin Härmästä

9-vuotiaana lentopallon Alahärmän Kisassa aloittanut 17-vuotias Rosamaria Salo tulee JymyVolleyn tiimiin passariksi. Salo on pelannut kasvattajaseuransa Kisan lisäksi C-ikäisenä Laihian Lujassa sekä Nurmon Jymyssä B-junioreissa ja naisten kakkossarjassa.

– Viime kaudeksi siirryin opiskelemaan Nurmon lukioon ja samalla kokonaan Jymyyn, Salo kertoo.

Salo pitää itseään periksiantamattomana lentopalloilija, ja mainitsee tavoitteekseen kehittyä lentopalloilijana.

– Oma tavoite jo pitkään on ollut pääsy liigajoukkueeseen. Nyt pyrin aloituskuusikkoon, hän sanoo.

Salo uskoo pääsyn liigarinkiin antavan hyvät eväät kehitykseen. JymyVolleyta hän pitää nuorena haastajajoukkueena liigassa.

– Mahtavaa, että omasta seurasta nostetaan nuoria pelaajia mukaan joukkueeseen, hän kiittelee.

Tuttu hakkuri liigarinkiin

Jymyn junioreiden riveissä jo kahdella kaudella nähty 16-vuotias yleispelaaja/hakkuri Hetafiia Lähde siirtyy JymyVolleyn liigarinkiin tulevaksi kaudeksi. 183-senttinen Jalasjärven Jalaksen kasvatti on pelannut kasvattajaseuransa lisäksi myös Kurikan Ryhdin riveissä naisten 2-sarjaa.

– Lentopallo on todella suuri osa elämääni, ja olen saanut siitä paljon iloa. Minulla on hyvät perustaidot ja olen rohkea ja periksiantamaton pelaaja, hän kertoo itsestään.

Jymy tytöt ovat Hetafiialle tuttuja, sillä hän on pelannut kaksi junnuvuotta sinivalkoisissa väreissä.

– Olen tykännyt pelata Jymyssä, täällä on helppo tulla juttuun kaikkien kanssa, ja kaikki ovat mukavia. Niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin kaikki kannustavat ja tukevat toisiaan.

Hetafiia näkee itsensä liigapelaajana ja on valmis kovaan treeniin, jotta tavoite myös täyttyisi.

– Haluan kehittyä lentopalloilijana ja nähdä, minne saakka omat rahkeeni riittävät.

Liigarinkiin haastajana

Nurmon Jymyn 2-sarjajoukkueessa viime vuodet pelannut 22-vuotias keskitorjuja Katariina Salminen nousee mukaan JymyVolleyn liigarinkiin tavoittelemaan paikkaa edustusjoukkueessa.

– Siirryin Jymyyn kolme vuotta sitten Laihialta, kun aloitin hierojaopinnot Seinäjoella. Elämä on asettunut tänne. On mahtavaa, että saan mahdollisuuden päästä ammattimaiseen ympäristöön kehittymään pelaajana, Laihian Lujan kasvatti iloitsee.

179-senttinen Salminen pitää vahvuuksinaan ulottuvuutta ja taitoa lukea peliä.

– Kehittämisen varaa löytyy varmasti etenkin fyysisellä puolella, samoin reaktionopeudessa.

Pelivuodet Jymyn 2-sarjajoukkueessa antoivat mahdollisuuden seurata liigajoukkueen harjoittelua ja toimintaa läheltä, mikä toi Salmiselle motivaatiota pyrkiä itse samalle tasolle.

– Jymy on aina vaikuttanut toimivalta organisaatiolta, ja täällä toimintaan selkeästi panostetaan. Näkyyhän se nyt joukkueiden määrässäkin, hän sanoo.

Salminen lähtee liigarinkiin tavoitteenaan kehittyä niin hyväksi kuin vain mahdollista.

– Urheilijana minua ajaa eteenpäin halu kehittyä päivittäin. Haluan olla aina parempi, mitä olin eilen, hän toteaa.