Nurmon JymyVolley sai kotisaliinsa vieraita Kuusamosta. Sunnuntai-illan kamppailusta ennakoitiin varsinaista ”Maarit vs. Goljat” –asetelmaa, sillä Pölkky Kuusamo on edennyt sarjassa tappioitta ja kotijoukkue JymyVolley voitoitta. Toisin kävi.

Ottelun avauserässä kuusamolaiset hallitsivat erää aina loppuhetkille saakka Amiya Jonesin loistaessa keskipelaajan tontillaan. Erän lopulla kotijoukkue käänsi kuitenkin pelin kulun ja tällä kertaa jo ensimmäinen eräpallo toi tuloksen.

Ottelun toisessa erässä kotijoukkue johti jo lukemin 17-14, mutta erän loppu meni vieraille lukemin 2-11 ja koko erä 19-25. Tappiollisen kolmannen erän jälkeen kotijoukkue vei jälleen neljännen ja JymyVolleyn Annika Koivuniemi iski avauserän tapaan ennakkoluulottomasti kuusi hyökkäyspistettä.

Ottelun viides erä alkoi jälleen JymyVolleyn osalta vahvasi ja kohta taululla oli lukemat 6-2-. Tällä kertaa kokemus ja rutiini veivät kuitenkin voiton ja kaksi sarjapistettä lähti Kuusamon ratkaisuerän 10-15 –voitolla.

Bettina Yli-Sissala: ”Oli aika vuoristoratamainen peli ja peli oli vähän hakemista. Jymy pelasi tänään hyvin ja olisivat ansainneet enemmänkin pisteitä. Oma peli ei ehkä ollut ihan parasta mahdollista.”

Annika Koivuniemi: ”Meillä oli aika hyvä taistelu ja saatiin ehjä peli. Ihan loppuun saakka se ei riittänyt, mutta vielä se (voitto) tulee. Olen tyytyväinen oman pelin tasaisuuteen ja alkaa itsevarmuus löytyä tekemiseen.”

Sotiris Gkotsis: ”Oli vaikea peli ja olimme lähellä hävitä pelin viimeisessä erässä. Syötimme ja hyökkäsimme siinä kuitenkin hyvin ja voitimme pelin.”

Jukka Tuovinen: ”Oma virhemäärä pysyi tänään hyvin hallinnassa ja viimeisessä erässä rutiinipitoisempi torjunta ja hyvä jatkopallohyökkäys käänsi pelin vastustajalle. Puhumme jatkossa erityisesti hyökkäyspelaamisesta eri rotaatioissa.”

Pölkky Kuusamosta oli ottelusta poissa Lexi Pollard, Carlyle Nusbaum ja Courtney VanLiew.

JymyVolley – Pölkky Kuusamo 2-3

25-23, 19-25, 21-25, 25-21, 10-15

Koti: Koivuniemi 22/+14, Burse 20/+9, Robinson 11/+8
Vieras: Jones 22/+14, Palmer 20/+8, Harris 17/+9