JymyVolley on päässyt hyvään kevätkuntoon, ja piinasi sarjakolmosena tällä hetkellä olevaa LP Kangasalaa aina viiteen erään saakka keskiviikon kotiottelussa Nurmohallilla. Ottelu lopulta vieraille erin 2-3 (10-25, 25-18, 25-12, 22-25, 11-15).

Ensimmäiseen erään vieraat tulivat tehokkaalla hyökkäyksellä ja hyvillä torjunnoilla. JymyVolley ei pystynyt horjuttamaan vieraiden hyökkäyksiä, eikä oma vastaanotto onnistunut. Vieraat syöttivät hyvin, kotijoukkue ei saanut nostoa onnistumaan. Omia pisteitä kotijoukkue sai koko erässä vain kuusi.

Annika Koivuniemi sai toisen erän alkuun hyvän alun emännille, ja vei joukkueen johtoon. Myös torjunnat löytyivät ensimmäisen erän hapuilun jälkeen, kotijoukkueelle peräti viisi torjuntapistettä. Vieraat lahjoittivat emännille pisteitä sekä hyökkäys- että syöttövirheillä. Ottelun pistekuningattareksi noussut Jada Burse ylsi omiin korkeuksiinsa, eikä vastustaja saanut hänen hyökkäyksiään taitettua.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen startti erään oli vahva, ja toisessa erässä löytyneet torjunnat pysyivät pelipaletissa edelleen mukana. Deja Robinson onnistui leijasyötöissään, ja järjesti kotijoukkueelle kunnon etumatkan. Vieraat sortuivat virheisiin niin hyökkäyksissä kuin syötöissäkin samalla kun kotijoukkue nappasi pisteitä neljällä torjunnalla ja neljällä ässällä.

Neljännen erän vieraat aloittivat vahvasti. Kotijoukkue lahjoitti pisteitä virheillä, eikä liberon paikalle kotiutuneen Emmi Riikilän loistavat nostot johtaneet pisteisiin saakka. Erän puolivälissä keskitorjuja Michaela Bajnokova loukkasi jalkansa, ja hänet jouduttiin kantamaan kentältä. Keskitorjujan tontille astui Emilia Tyynismaa. Kotijoukkue tuli muutaman pisteen vieraiden perässä koko erän ajan, eikä onnistunut viemään koko pistepottia.

Viidennessä erässä vieraat nostivat Netta Rekolan hakkuriksi Neea-Maria Joen jouduttua vaihtopenkille lievän loukkaantumisen takia. Emännät torjuivat edelleen hyvin, mutta antoivat toisaalta syöttövirheillä lahjapisteitä naapurille.

Ottelun parhaat pisteet:

JymyVolley: Burse 24/+18, Robinson 9/+7, Valkonen 9/+7

LP Kangasala: Pyhäjärvi 22/+15, Ahtola 18/+3, Joki 13/+3

Parhaat pelaajat:

Burse/JymyVolley,

Pyhäjärvi / LP Kangasala

ProLibero: Riikilä, JymyVolley

Otteluisäntä: ProPrint

Katsojia 295

Kommentit:

Emmi Riikilä, JymyVolley: Loput pisteet oli sellaisia, ettei tiennyt, kummalle ne tulee. Ehkä meidän olisi pitänyt olla kovempia etenkin tuossa neloserän lopussa. Tultiin rinnalle ja sitten taas annettiin kolme pistettä, se oli sellaista soutamista ja huopaamista. Oli tsäänssi, mutta se meni tällä kertaa vastustajalle. Liberon paikalla tykkään pelata, on erilainen paikka tietyllä tapaa, mutta siinä on samoja juttuja kuten vastaanotto, vähän vaan eri paikalla.

Jukka Tuovinen: Peliin lähtö oli tarkoitus, ettei olla niin kilttejä, mutta se ei oikein onnistunut. Kangasalalta oli todella vahva ensimmäinen erä, ei me virheitä tehty, mutta heiltä oli joka sektorilta erittäin vahvaa pelaamista, ja se sai meidän pelaamisen näyttämään vähän huonommalta, mitä se oli. Olen tosi tyytyväinen ryhtiliikkeeseen ja siihen, että meidän peruspelaaminen löytyi. Se ailahteli jonkin verran, mutta peli oli neloserässäkin vielä hallussa. Siinä tuli paljon ns. ei kovia hyökkäyksiä, meiltä hukkui puolustamisen laatu, saimme hyviä mutta emme laadukkaita kosketuksia, ja kaveri käytti jatkopallotilanteet hyvin hyödyksi. Viides erä tiedettiin, että Rekola voi olla jossain vaiheessa hakkurina, mutta heillä on näitä variaatioita tullut monia. Päykkösen Sofialta erittäin hyvä tulo kentälle tänään, nimenomaan vastaanottopuoli. Hän rauhoitti tilannetta ja antoi hyvän näytön pelaamisesta.

Laura Penttilä, LP Kangasala: Eka erä oli meiltä tosi hyvää peliä, seuraavat kaksi aika kamalaa. Kaksi viimeistä oli molemmilta hyvää taistelua, ja momemtumit vaihtelivat. Se oli palloralleista kiinni, kummalle kääntyy. Viivi Pyhälahti oli ihan sairaan tärkeä pelaaja tänään, ja samoin tärkeää oli se, että vaihdettiin Netta Rekola keskarista hakkuriksi. Hän pystyi kesken pelin hyppäämään siihen paikkaan. Kahdessa ensimmäisessä erässä tuntui vähän siltä, etten ollut pelissä mukana, mutta kun tajusin, että me voidaan hävitä tämä, rupesin kaivamaan palloja peliin ja onnistuin paremmin.

Arttu Keränen, LP Kangasala: Neljäs erä oli lähellä olla tosi tiukka, kaikki muut erät menivät suuntaan tai toiseen aika selvin numeroin. Meillä oli aika aggressiivinen ja focusoitunut alku, mutta ensimmäisen erän jälkeen meidän focus hävisi hyökkäyspelaamisesta ja aggressiivisuus puuttui pikkasen. Syöttöpelaamisessa aloitettiin toinen erä kolmella virheellä, kolmanteen erään saatiin aggressiivisuutta hyökkäykseen, mutta focus meni edelleen kauemmaksi. Neljännessä pyöräytettiin rotaatiota, ja saatiin hyvä lähtö. Sitten molemmilta joukkueilta loukkaantui pelaajat, ja jäi huono maku siitä tässä pelistä. Sattumusten ja vaihtojen kautta saatiin voitto tänään. Vähän jäi itseäkin ihmetyttämään meidän tason notkahdus. Totta kai kunnia kotijoukkueelle, että he hoitivat homman. Olisimme tarvinneet heidän apuaan, jotta olisimme päässeet mukaan toisessa ja kolmannessa erässä, mutta sitä ei tapahtunut, ja se oli Nurmon hyvyyttä.