JymyVolley sai tehdä täyden iltapuhteen ennen kuin Kuortaneen Valmennuskeskuksen nuori joukkue kaatui keskiviikkoillan paikallisottelussa. Voitto tuli erin 3-1 (25-19, 24-26, 25-17, 25-23).

JymyVolley ei antanut Kuortaneen yllättää. Kuva: Tomi Mäenpää.

Ensimmäisessä erässä emännät veivät ensimmäistä kertaa liigakentillä esiintynyttä Kuortanetta. Vieraat pääsivät johtoasemaan tilanteessa 10-11, mutta sen jälkeen JymyVolley meni menojaan. Toiseen erään Kuortane oli saanut jännityksen kuriin, ja joukkue oli karvan verran parempi lähes koko erän ajan. Vieraiden 183-senttinen Liisa Rinta-Tassi iski kenttään pisteen toisensa perään.

Kolmanteen erään JymyVolley tuli taistelemaan, ja vei erän lopulta selkein lukemin. Neljänteen erään Kuortane kokosi itsensä, ja pisti kampoihin ihan loppuun saakka.

JymyVolley pelasi ilman sunnuntai-illan tiukassa Pölkky-pelissä olkapäänsä lievästi loukannutta Jody Larsonia sekä kuumesairaana poissa ollutta Henni Rinta-Jaskaria. Ensikasteensa kotikentällä sai 16-vuotias vasuri Silja Arohonka, joka täytti paikkansa yleispelaajana.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Kaisa Nyman 20 (+19), Perry Ramsey 22 (+9), Sara Niemi 11 (+5)

Kuortane: Liisa Rinta-Tassi 22 (12), Linnea Kuusela 12 (+2) Sanni Rantanen 7 (+4)

Lähi-Tapiola pisteet: Nyman 3, Keinonen 2, Rinta-Tassi 1

ProLibero – Laura Penttilä, JymyVolley

Kommentit:

JymyVolley:

Kaisa Nyman: Oli tärkeää saada peli kulkemaan ja kolme pistettä kotiin. Kuusikko vaihtui tänään melkoisesti, ja Silja (Arohonka) ja Jessica (Salminen) ottivat paikkansa hyvin. Kuortane pelasi hienoa peliä, saimme kyllä juosta pallon perässä. He syöttivät riskillä, ja vastaanoton kanssa oli vaikeuksia.

Kari Tuomela: Tänään tärkeintä oli saada kolme pistettä kotiin. Ensimmäisen erän jälkeen Kuortane pelasi hyvä peliä. Me olisimme voineet myös hävitä tämän pelin. Omasta porukasta kokeneet pelaajat Kaisa, Annina ja Perry olivat tänään kovia. He erottuivat joukosta selkeästi. Jessica Salminen oli yksi voiton avaimista.

Kuortane:

Liisa Rinta-Tassi: Nyt on ihan jees-fiilis, vaikka jännitti kyllä ihan pirusti ennen ottelua. Oma peli vaihteli ja teimme tyhmiä virheitä. Tasoero 1-sarjaan on aika iso, pallo tuli nopeampaa ja kovempaa.

Tapio Kangasniemi: Ottelu oli pitkälti sitä, mitä etukäteen odotinkin. Jännitys oli pelissä läsnä, ja hyvin tytöt sen käsittelivät. Ja niin jännitystä pitääkin oppia käsittelemään. Me pelasimme käytännössä Ramseyta ja Nymania vastaan, jos he kerran tekivät 42 pistettä. Olen onnellinen tyttöjen puolesta siitä, että he suoriutuivat tällä tasolla. Tämä jos mikä tuo itseluottamusta. Jymyn peli on parantunut syksyn aikana, potentiaalia on.