Tarvittiin kaikki viisi erää ennen kuin JymyVolley veti pidemmän korren ja onnistui kaatamaan Puijo Wolleyn kotisalissaan Nurmohallissa. Kaksijakoisen pelin voitto emännille lopulta 3-2 (22-25, 11-25, 25-21, 25-14, 15-13).

Hienosti pelannut Sara Niemi (kesk.) palkittiin Jymyn parhaana pelaajana. Kuva: Keijo Tuomela.

Vieraat lähtivät ensimmäiseen erään vauhdilla. Puijo Wolleyn parhaana palkittu Hilkka Hujanen napsi heti erän alussa pisteitä, ja teki sen vaikeilla syötöillä. Emännät pääsivät peliin kiinni, seurasivat pisteen pari jäljessä koko erän, mutta sortuivat samalla virheisiin sekä syötöissä että hyökkäyksissä. Erän lopussa kotijoukkue kävi jo pisteen johdossa, mutta lopulliseen voittorutistukseen eivät eväät riittäneet.

Toinen erä oli kotijoukkueelle suorastaan surkea. Pitkällä tauolla joukkue kokosi rivinsä, karsi virheensä ja palasi 302 katsojan eteen uudella ilmeellä. Kolmannen erän alun vieraat pysyivät vielä hyvin matkassa, mutta pikku hiljaa virheet alkoivat kostautua ja emännät veivät erän omiin nimiinsä. Neljännessä erässä JymyVolley oli -ilon, löytänyt peli-ilon ja kaivanut jostain pohjalaisen sisun. Erä kotijoukkueelle vieraiden sortuessa virheisiin.

Viides ja ratkaiseva erä eteni kotijoukkueen yhden, kahden pisteen johtoasemassa aina kymmeneen pisteeseen saakka. Puijo Wolleyn aikalisä tilanteessa 11-8 katkaisi kotijoukkueen vireen, ja vieraat pääsivät jo tasatilanteeseen 13-13. Lopulta kotijoukkue oli vahvempi ja vei viihdyttävästä ottelusta kaksi pistettä.

Ottelussa 302 katsojaa. Parhaat pelaajat: Hilkka Hujanen (PuijoWolley), Sara Niemi (JymyVolley). ProLibero: Laura Penttilä (JymyVolley).

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Sara Niemi 15 (+12), Riikka Valkonen 15 (+6), Noora Rasinperä7 (+2).
Puijo Wolley: Hilkka Hujane 18 (+12), Eveliina Smolander 10 (+6).

Kommentit:

PuijoWolley:

Hilkka Hujanen: Kaksi ensimmäistä erää meni mainiosti, sitten kelkka kääntyi. Emme uskoneet omaan tekemiseemme, ja peli näyttikin siltä. JymyVolleyn syötöt alkoivat kulkea paremmin, ja me aloimme jännittää. Omaan peliini en osaa olla tyytyväinen. Me hävisimme tänään henkisellä puolella.

Jukka Lehtonen: Kaksi ensimmäistä erää oli ihan ok, toinen erä voitettiin ihan rallatellen. Kolmas erä lähti hyvin, mutta sitten tuli Venlan (Raitala) syöttöputki, joka käänsi suunnan. Oma peli alkoi puristamaan, eikä neljännessä erässä pallo kuollut enää millään. Viides erä oli hyvää peliä.

Positiivista tässä on se, että huonon neljännen erän jälkeen pystyimme nousemaan hyvään taisteluun viidennessä erässä. Ottelu ratkesi virheisiin ja huonoon torjuntaan, edes helppoja palloja ei pystytty nostamaan. Kun joukkueesta joku palanen ei onnistu, pitää rinnalta löytyä henkisesti niin vahva pelaaja, että hän nostaa muut reppuselkään. Nyt sellaista ei löytynyt.

JymyVolley:

Sara Niemi: Pitkällä tauolla me päätimme, että nyt ruvetaan pelaamaan. Ajattelimme, että meiltä on kentällä yksi joukkue, ei kuutta yksittäistä pelaajaa. Pitkän tauon jälkeen ensimmäisissä erissä näkynyt jännittäminen helpotti, ja saimme itseämme hyvin niskasta kiinni. Oma peli oli ihan ok, tärkeintä oli, että tämä ottelu voitettiin eteläpohjalaisella itsepäisyydellä. Kolmannessa erässä saimme peliin lisää tehoa hyökkäyksiin, ja pallotkin nousivat paremmin. Sitä myötä pelaaminen rauhoittua ja kentälle tuli hyvä fiilis.

Kari Raatikainen: Kahden erän jälkeen tuli jo sellainen dejavu-fiilis, että näinköhän tässä käy. Vastustajan syöttö oli niin vaikea, että meillä oli hätä kädessä. Kolmannessa erässä oma peli alkoi toimia, se oli tahdosta kiinni, meidän oli vain pakko voittaa. Emme voineet antaa periksi. On pakko antaa tunnustusta PuijoWolleyn kenttäpelille, kahden ensimmäisen erän aikana he olivat täysin armottomia meitä kohtaan. Meidän oli vaikea päästä peliin mukaan. Meiltä löytyi nyt se joku, joka otti joukkueen reppuselkään. Viides erä oli meiltä hyvätasoista peliä. Kun torjuntoja on 17, on se hyvä lukema. Tänään pelattiin viihdyttävä peli, jossa oli hyvä draaman kaari. Nousimme suosta ja vielä voitimmekin pelin.