Sarjataulukon kärkijoukkue PuijoWolley haki Nurmohallilta täyden pistepotin keskiviikkoillan ottelussa erin 1-3 (18-25, 24-26, 25-18, 13-25). Helpolla ja virheittä eivät vieraat pisteitään saaneet, mutta ratkaisevilla hetkillä kuopiolaisten itsetunto kantoi pidemmälle ja toi erä- ja lopulta otteluvoiton.

Ensimmäisessä erässä JymyVolley sinnitteli vieraiden matkassa kymmeneen pisteeseen. Pitkät pallorallit päättyivät vieraiden voitoksi, ja pitkin verkkonauhaa rullanneet pallot putosivat kotijoukkueen kenttään. Kotijoukkue sortui syöttövirheisiin samalla kun vieraat paukuttivat kenttään peräti viisi ässää.

Toisessa erässä emännillä oli sauma voittoon. Aada Peura syötti hyvän putken, kotijoukkueen parhaana palkittu Netta Hyttinen onnistui hyökkäyksissään poikki kentän. Edettiin jatkopalloille, ja voiton vei lopulta PuijoWolley. Pitkältä tauolta palannut kotijoukkue lähti erään uudella otteella, ja kun vastustaja sortui hyökkäysvirheisiin, meni erä lopulta selkeästi kotijoukkueelle. Neljännessä erässä kotijoukkueen hyökkäyksiä vastaan nousi musta seinä, jonka läpi ei palloja onnistuttu saamaan vastustajan kenttään.

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Radonjic 16/+6, Hyttinen 11/+3, Valkonen 12/-

PuijoWolley: Tokoku 17/+14, Kääntä 16/+8, Hujanen 14/+7

Ottelun parhaat pelaajat: Netta Hyttinen (JymyVolley), Reina Tokoku (PuijoWolley)

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

Otteluisäntä: LähiTapiola

Katsojia: 312

Kommentit:

JymyVolley:

Netta Hyttinen: Ottelu ratkesi aika lailla omiin virheisiin. Viimeisessä erässä sössittiin aika helppoja juttuja ja oli kommunikaation kanssa vaikeuksia. Ensimmäisessä erässä tehtiin liikaa virheitä, olisi ollut tsänssi pelata voitosta. Toisessa saatiin pelistä kiinni, mutta se ei riittänyt voittoon. Kolmannessa oli hyvä henki ja tuntui, että kaikki toimi.

Peli on ailahdellut tällä kaudella. Meidän pitää luottaa enemmän siihen, että jokainen osaa pelata, vaikka tulisi huono hetki. Pitää kerätä itseluottamusta ja antaa mennä rohkeasti. Omassa pelissä tuli tänään aika paljon hyökkäysvirheitä, olisin kaivannut enemmän varmuutta ja tasaisuutta omaan peliini.

Aleksi Mutka: Aika vaiherikas peli, minkä näkee, kun katsoo erien tilastoja. Molemmilla joukkueilla on heittelyitä joka suuntaan. Vastustaja oli selkeästi parempi puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä. Syystä tai toisesta meillä tuli torjuntahyökkäyksiä paljon, ja täytyy katsoa uudestaan, mistä tilanteesta ne tulee ja mitä ratkaisuja vaikeisiin tilanteeseen tuli.

Se on hyvää, että alkaa näyttää siltä, että pitkään kipeänä olleet Netta, Riikka (Valkonen) että Sara (Niemi) ovat taas valmiita pelaamaan. Kuorma on ollut aika kova, ja pakko on todeta, että kyllä ne vääntävät kaiken, mitä pystyvät, ja minä yritän katsoa, mistä kaivetaan voittoja. Tänään oli muutama pitkä pallo, jotka olivat laadukasta peli kummaltakin joukkueelta. Tykkään siitä, että puolustuksen jälkeen meillä oli ihan sama, kuka heitti passin niin se oli laadukas. Pitkät pallot eivät olleet huonoja toimituksia vaan niissä palloa tapettiin ihan tosissaan.

PuijoWolley:

Reina Tokuku: Meidän peli meni tänään ylös ja alas, mutta pystyimme päättämään erät hyvin. Omassa pelissä oli tänään monta heikkoutta, jotka täytyy korjata seuraavaan otteluun.

Pekka Seppänen: Tulokseen olen tyytyväinen, pelissä oli hyviä hetkiä mutta oli meilläkin välillä tosi vaikeita pätkiä. Ehkä toinen erä oli tänään ratkaisu, se, että saatiin se käännettyä itselle. Muut erät menivätkin selkeästi sille, kumpi sitten voittikin. Toinen erä oli tosi tärkeä.

Me saatiin tänään vähän paremmin tappoja hyökkäyksellä tappoja, tehtiin hyökkäyspisteitä enemmän ja myös torjunnat toimivat. Toki teimme vähän enemmän virheitäkin. Ehkä syöttövirheitä oli vähemmän. Tiesin, että tiukka taistelu tulee, Nurmo on aiheuttanut joka vastustajalle saanut ahtaita hetkiä, ja meilläkin niitä oli toinen ja kolmas erä. Onneksi toiseen erään käännettiin, etukäteen tiesin, ettei missään nimessä tule peli, joka mennä rallatellen alusta loppuun.