JymyVolley pelasi kauden parasta peliään kotona sunnuntai-iltana ja nappasi makean kolmen pisteen voiton LiigaPlokista erin 3-1 (25-19,26-24, 27-29, 25-21). Kahdeksantoista kertaa liigauransa aikana toisensa kohdanneiden joukkueiden voitot ovat nyt tasan 9-9.

#1 Riikka Valkonen palkittiin JymyVolleyn parhaana. Kuva: Jani Kantokoski.

Ensimmäisessä erässä vieraat vielä lämmittelivät, ja kotijoukkue vei sen selvästi huolimatta siitä, että myös virheitä tehtiin vastustajaa enemmän. Toiseen erään vieraat saivat torjuntapelinsä kuntoon, ja myös vastaanotto onnistui kotijoukkuetta paremmin. Emännät sortuivat myös syöttövirheisiin, ja erää tahkottiin aina lisäpisteille saakka tasatahtiin. Kotijoukkue oli onnekkaampi ja vei erän nimiinsä.

Kolmannessa erässä vieraat saivat jo neljän pisteen kaulan, kun huikean ottelun pelannut Riikka Valkonen (26/+12) astui syöttöruutuun, ja sai LiigaPlokin vastaanoton sekaisin. Valkonen kiri kotijoukkueen tasoihin, ja aloitti tasatahtia edenneen loppuerän. Erää paukutettiin aina tilanteeseen 27-29 ennen kuin voittaja oli selvillä. Neljänteen erään kotijoukkue lähti rohkeasti ja johti jo 21-14, kun vieraat saivat otteesta kiinni ja lähtivät kuromaan etumatkaa kiinni. Lopulta eroa saatiin neljä pistettä, ja JymyVolley sai kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa.

Riikka Valkonen sai ottelun aikana ylimääräiset aplodit ylitettyään sadan liigapisteen rajan.

Ottelun parhaat:

Riikka Valkonen, JymyVolley – Kristin Lux, LiigaPloki

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

Katsojia 364

Kommentit:

JymyVolley:

Riikka Valkonen: Voitto maistuu tänään hyvältä. Ottelu ratkesi siihen, että meillä oli kokonaisvaltaisemmin kuusi pelaajaa kentällä tänään, ja moni pelaaja onnistui hyvin. Kyllähän sinne virheitä mahtui mukaan, mutta hienosti pystyttiin pitämään pää koko ajan ylhäällä ja katsomaan eteenpäin. Tyhmät virheet on niitä, joita lähdetään karsimaan. Edessä on raskas kolmen ottelun rupeama, mutta tätä varten on treenattu ja nämä ovat niitä parhaita hetkiä, joista pelaajat nauttivat. Kahden viikon ottelutauon aikana on palauduttu alkusyksystä ja treenattu kovaa, Aleksi tekee hyvää työtä päävalmentajana.

Aleksi Mutka: Voitto maistui hyvältä, mutta se ei ollut mikään itsestäänselvyys. Tiesimme jo etukäteen, että LiigaPlokilla on paljon hyökkäysvoimaa, ja on pakko pelata rohkeasti, jos haluamme ottaa pisteitä. Tilastoissa näkyy, että tehtiin hyvää duunia koko ottelu, mutta pitkälti se on momentum-peliä. Kolmas erä oli tarjolla rohkeammalle joukkueelle, ja Ploki oli sitä. Me uskalsimme pelata rohkeasti neljännen erän ja voitimme sen.

Vastustaja osaa pelata, heillä on ulottuvat ja taitavat pelaajat, jotka pistivät meidät koville. Voitto vaati täyttä tekemistä. Kolmen pisteen voitto antaa tosi hyvät eväät jatkoon. Tärkeintä oli se, että pystyimme pelaamaan hyvää lentopalloa myös 20 pisteen jälkeen ja voittamaan eriä ja pelin. Se on korvien välille kaikkein tärkeintä, että pystytään saamaan kolmen pisteen voittoja.

LiigaPloki

Anna Yefremenko. Tänään me yritimme pelata joukkueena mahdollisimman hyvin, mutta teimme typeriä virheitä ja menetimme niillä ottelun. Ei ole mitään merkitystä sillä, miten yksittäisen pelaajan ottelu meni, koska tänään me hävisimme nimenomaan joukkueena.

Kim Buchwald: Joskus sitä istuu ottelun jälkeen ja sanoo että emme pelanneet hyvin, emme onnistuneet hyökkäyksissä tai vastaanotoissa. Tänään vastustaja pakotti meidät pelaamaan tällaista peliä, onnittelut heille hyvästä pelistä. Vastustajalla lähes kaikki onnistui tänään paremmin. Me olimme jäljessä hyökkäyksissä, passeissa, emme saaneet mitään osa-aluetta onnistumaan. Me kyllä taistelimme, mutta vastustaja teki hyökkäyksistä vaikeita. Luulen, että tämä oli heikoin esitys, mitä meillä on tällä kaudella, eikä se vähennä lainkaan Nurmon voiton arvoa. He pelasivat tänään todella hyvin. Kun heillä oli tiukka tilanne, he onnistuivat löytämään ratkaisuja ja käyttämään hyväkseen meidän torjuntaamme, ja löytämään paikkoja, joihin me emme yltäneet.