Nurmon JymyVolleyn viiden ottelun mittainen tappioputki katkesi komealla voitolla vierailija Pihtiputaan LiigaPlokista. Kauden parastaan esittänyt kotijoukkue iski 223 katsojan riemuksi laajalla rintamalla ja tehokkaasti, vankistaen runkosarjan kahdeksatta sijaansa.

JymyVolleyn kapteeni #1 Riikka Valkonen oli iskussa LiigaPlokia vastaan. Kuva: Keijo Tuomela.

Ottelun avauserä oli JymyVolleyn kapteeni Riikka Valkosen erä. Läpi ottelun varmoja hyppysyöttöjään viljellyt Valkonen nappasi kolme ässää ja hyökkäsi päälle neljä pinnaa yleispelaajan tontiltaan.

Toisen erän kuningatar löytyi puolestaan LiigaPlokin kenttäpuoliskolta. Avauskaudella liberon tontilla häärinyt Jaidyn Blanchfield oli hyökkäyksissään miltei pitelemätön ja häntä säesti keskipelaaja Jaelyn Keene. LiigaPlokin hyökkäysten tappoprosentti oli erässä peräti 58 kun se kotijoukkueella oli 36.

Pitkän erätauon jälkeen kentällä nähtiin vain yksi joukkue. LiigaPlokin hyökkäysvirheiden määrä kasvoi exponentaalisesti ja JymyVolleyn laski. Kotijoukkue teki kolmanteen erään ainoastaan kaksi omaa virhettä ja hyökkäystehojaan alkukauden hakenut nuori ja kokematonkin joukkue nakutti peräti 14 hyökkäyspistettä laajalla rintamalla. Ottelun neljäs erä oli kuin kolmannen toisinto. JymyVolleyn syöttö pysyi rohkeana, vastaanotto toimi ja Venla Hyttinen pyöritti passipeliään ympäri kenttää pudottaen aina välillä itsekin peippiä selkänsä taakse. Kotijoukkueen ässäkuningattaren kisassa peli säilyi tiukkana kun Riikka Valkonen, Henni Rinta-Keturi ja Sara Niemi syöttivät peliin kolme ja Ada Peura yhden ässän. Ennen ottelua koko kvartetilla oli kasassa 15 ässää / nenä.

LiigaPlokin parhaana pelaajana palkittiin Lindsay Calvin ja JymyVolleyn Riikka Valkonen.

Riikka Valkonen, JymyVolleyn kapteeni:

“Vihdoin voitto! Edellinen pelimme jätti paljon hampaankoloon ja tänään onnistuimme. Keskareillakin oli nätit tappotehot (50 ja 67). Kolmannessa erässä hyökkäyksemme aukesi ja harjoituksien taso siirtyi peliin. Huonon ja hyvän päivän ero pitää saada nyt vain pienemmäksi, niin hyvä tulee.”

Kari Raatikainen, JymyVolleyn päävalmentaja:

“Riittävän moni pelaaja onnistui tänään samanaikaisesti. Keskipelaaminen saatiin mukaan toisen erän lopussa ja saimme näin viimeisiin eriin tilaa laitapelaamisellemme. Tässä on toitotettu joukkueelle rohkeaa hyökkäyspelaamista jopa pienellä riskillä ja tänään onnistuimme, ja tulos oli heti paljon parempi. Olen urallani valmentanut useita joukkueita ja tällä joukkueella treenien tekeminen on kiitettävällä tasolla. Nyt tuo taso näkyi pelikentälläkin. Tyytyväinen täytyy olla.”

Taija Kaukoranta, LiigaPlokin kapteeni:

“Tänään oltiin omasta tasosta kaukana ja syötön vastaanotto tökki pahasti. Tämän lisäksi teimme hyökkäysvirheitä paljon. Ennen peliä oli joukkueella hyvä meininki, mutta pelikentällä tuo meininki ei harmiksemme jatkunut.”

Valtteri Jääskeläinen, LiigaPlokin valmentaja:

“Monta asiaa pitää parantaa seuraavaan peliin. Tänään tehtiin reilusti enemmän virheitä ja hyökkäyksiin niitä tuli peräti 25. Olimme lisäksi aivan liikaa parin pelaajan varassa. Jaidyn Blanchfield sai ottelussa peräti 54 passia ja seuraavaksi eniten niitä meni Jaelyn Keenelle (22).”

JymyVolley – LiigaPloki 3-1 (25-22, 21-25, 25-16, 25-18)
JymyVolley: Valkonen 16/+9, Rinta-Keturi 13/+9, Raitala 13/+3
LiigaPloki: Blanchfield 19/+3, Keene 17/+11, Calvin 12/+8
Ässät 13-10, syöttövirheet 7-10, torjunnat 11-6, hyökkäys% 42-40, vastaanotto% 46-39
Katsojia 223

Pistekilpailu: 3 Valkonen JymyVolley 2 Calvin LiigaPloki 1 Salminen JymyVolley

PROlibero: Laura Penttilä