Lentopallon naisten Mestaruusliigaa pelaava JymyVolley on allekirjoittanut sopimukset joukkueessa jatkavien pelaajien kanssa.

  • Tilanne on ollut erittäin haastava, ja oli erittäin tärkeää saada sopimukset näiden entisten pelaajien kanssa allekirjoitettua, toteaa joukkueen päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Vaasan Kiiston kasvatti Julia Junila (22) tuli JymyVolleyn kokoonpanoon passariksi viime syksynä LP Viestin riveistä Salosta. 173-senttinen Junila on pelannut lentopallo 7-vuotiaasta, ja Laihialla liigaa pelanneen äitinsä jalanjäljissä hän on toisen polven liigapelaaja.

Keskitorjuja Emilia Tyynismaa (23) on Kortesjärven Järvi-Veikkojen kasvatti. Ennen viime syksynä JymyVolleyn kanssa tekemäänsä sopimusta hän pelasi liigaa Vampulassa ja Pihtiputaalla sekä 1-sarjaa Vaasan Kiistossa. 181-senttinen Tyynismaa nousi keväällä joukkueen aloituskuusikkoon sen jälkeen, kun Michaela Bajnokova loukkasi jalkansa.

Michaela Bajnokova tuli JymyVolleyn riveihin viime syksynä Vaasan Kiiston 1-sarjajoukkueesta. 27-vuotias keskitorjuja on kotoisin Slovakiasta, mutta hän on asunut ja pelannut lentopalloa Suomessa jo useamman vuoden. 180-senttinen Bajnokova löysi lajin kotimaassaan, mutta piti useamman vuoden tauon pelaamisesta ja palasi kentälle muutettuaan Vaasaan opiskelemaan.

Ellanoora Lehtonen on aloittanut lajin 7-vuotiaana Järvi-Suomen Pallossa Saarijärvellä. JymyVolleyn riveihin hän siirtyi Vaasan Kiiston 1-sarjajoukkueesta. Nurmossa hän ehti pelata tovin myös naisten 1-sarjaa ennen kuin siirtyi liigajoukkueen riveihin. Kentällä hän hallinnoi sekä liberon tonttia. 171-senttinen Lehtonen on syntynyt vuonna 2001. Viime kaudella hän toimi myös JymyVolleyn joukkueenjohtajana.

185-senttinen yleispelaaja Sofia Päykkönen (19) löysi lajin pariin jo 4-vuotiaan kotikaupungissaan Savonlinnassa. Sofia aloitti lukion Joensuussa, ja pelasi siellä 1-sarjaa. Ensimmäisen lukiovuoden jälkeen hän siirtyi Kuortaneen valmennuskeskukseen, jossa jatkaa lukio-opintojaan.

Tuovisen mukaan joukkueen muista pelaajista ovat käynnissä parhaillaan. Haussa on vahvistuksia myös ulkomailta.

Katsastamme myös oman alueen pelaajatarjontaa, hän toteaa.

 

Michaela Bajnokova

Sofia Päykkönen

Ellanoora Lehtonen

Emilia Tyynismaa

Julia Junila