JymyVolley ei saanut pistetiliään vieläkään auki sunnuntai-illan kotiottelussa Nurmohallilla. Vieraaksi tullut Puijo Wolley vei ottelun reilussa tunnissa, eikä emännillä ollut ensimmäistä erää lukuun ottamatta juuri sanottavaa vieraiden tekemisiin. Ottelu 0-3 (22-25, 14-25, 14-25) kuopiolaisille.

Ensimmäinen erä lähti vieraiden viedessä. Vieraat johtivat jo luvuin 14-22, kun syöttöruutuun astui  vasta toista liigapeliään pelannut Emma Kattelus. Hyvät syötöt loivat pohjaa kuuden pisteen kirille, joka katkesi vasta vieraiden ottamaan aikalisään. Erävoittoon saakka emäntien hyvä ote ei kuitenkaan riittänyt. Kotijoukkueesta onnistuivat Jada Burse ja pikkuhiljaa lämmennyt Sofia Päykkönen. Vieraiden parhaana palkittu Selma Räsänen hyökkäsi terävästi koko ottelun ajan.

Toisessa erässä kotijoukkue sortui virheisiin, kun taas vieraat saivat syöttönsä kohdilleen ja tehtailivat muun muassa kolme ässää. Nostot onnistuivat, ja passarina pelannut Liina Räty pyöritti monipuolista hyökkäyspeliä, jota kotijoukkue ei saanut rikottua. Räsäsen kova tahti jatkui, ja hän tappoi palloa kovalla onnistumisprosentilla.

Kotijoukkueen kokoonpanosta puuttui joukkueenjohtajan tehtäviä hoitanut yp Veera Heinimäki. Vieraiden hakkuri Megija Dambrechte oli myös sivussa.

JymyVolley – PuijoWolley

0-3 ( 22-25, 14-25, 14-25)

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Robinson 9 (+7), Burse 9 (+2), Koivuniemi 5 (+4)

Puijo Wolley: Räsänen 14 (+8), Kääntä 11 (+6), Palmer 7 (+6)

Parhaat pelaajat: Jada Burse (JymyVolley), Selma Räsänen (Puijo Wolley)
Pro Libero: Veera Help (Puijo Wolley)

Katsojia: 263

Otteluisäntä: Seinäjoen kaupunki

Kommentit:

JymyVolley

Sofia Päykkönen . Ei saatu omaa peliä toimiman tänään. Hyökkäys sakkasi, eikä siihen ole erityistä syytä. Välillä ei vain syötöt nousseet ja siitä oli passarilla vaikeampi lähteä pelaamaan. Omassa pelissä hyökkäyspuolella oli ongelmia. Otteluihin on hankala tilanne lähteä altavastaajana, mutta hyvällä treenillä saadaan pelikin kohta kuntoon.

Patrik Ojaniemi: Tilastoista kun katsoo niin syöttö-vastaanotto hävittiin kumpikin, mutta muuten ei isoa rakenteellista eroa periaatteessa ole.  Puolustuspalloja meillä oli neljä vähemmän kuin vastustajalla. Tilastollisesti roikutaan mukana, mutta sitten se ero kuitenkin tulee. Pääjuttuna ovat ehkä syöttö ja vastaanotto, mutta vähän hengetöntä oli myös meidän hyökkäyspeli, sitä meidän pitää tehostaa.  On varmasti kyse myös henkisestä puolesta, ja sen eteen tehdään kaikki se, mitä näillä taidoilla osataan.

Myös pelilliseen ilmeeseen pitää miettiä jotakin, tämä ei vain riitä. Eteenpäin on menty, mutta väittäisin, että nyt kyse on enemmänkin henkisestä lukosta. Ei iloita edes hyvistä onnistumisista, ja meidän pelaaminen katkeaa aika helposti. Tänään ei missään vaiheessa viety ottelua, ja jos kolmeen erään tulee yksi valonpilkahdus, ei siinä silloin paljon hyvää ole.

Puijo Wolley:

Selma Räsänen: Kun vastaanotto ja syöttö pysyivät tänään molemmat kasassa niin kyllä tämä ottelu ratkesi tasapaksuun hyvään peliin. Tuntui hyvältä pelata, oli hyviä paikkoja, oli kiva pelata ja kun pelattiin rennosti, niin silloinhan peli yleensä menee parhaiten. On pelissä ollut heikompiakin hetkiä. Kun olen saanut aika paljon vastuuta, meni alkukausi aika lailla hakemisessa ja jännittämisessä, mutta nyt kun on tullut enemmän pelejä ja kokemusta, pääsee peliin paremmin kiinni. Joukkue on tukenut hyvin, ja joukkueeltakin on mennyt hyvin.

Pekka Seppänen: Syöttö-vastaanotto oli meillä tänään parempaa, ja sitä kautta päästiin hyökkäystehoissakin parempaan. Aika tasainen suoritus, ei ollut kuin yksi pätkä, jossa Jymy taisi saada kuuden pisteen putken. Sitä lukuun ottamatta aika tasainen suoritus oli tänään. Oppina jatkoon tästä pelistä se, että koko ajan pitää tehdä kentällä pienet asiat huolella, että saadaan rakennettua hyviä tilanteita. Tänään siinä onnistuttiin ja tätä samaa rataa tulee jatkaa jatkossakin.

Lehdistötilaisuus