Nurmon JymyVolleyn vuodenvaihde on sujunut varsin aurinkoisissa merkeissä. Tällä kertaa joukkueen vireen sai kokea Oriveden Ponnistus, joka taistelee runkosarjassa samoista sijoista.

Jymy taisteli 3-2 voiton Orivedestä. Kuva: Tomi Mäenpää.

Lähes kolmen tunnin taistelu päättyi lopulta 447 katsojan riemuksi kotijoukkueen voittoon erin 3-2 (25-15, 20-25, 34-32, 17-25, 15-13) Ottelun avauserä oli selkeää kotijoukkueen hallintaa ja erityisesti Maddie Haggertyn moukaroinnit erottuivat edukseen. Maddie pelasi nyt Nurmossa kolmannen pelinsä ja tulos paranee tasaiseen tahtiin. Tänään saaliina kentän kovimmat pisteet 28/+9. Ottelun toisen erän kääntyessä vieraiden voitoksi, oli kolmannessa taas JymyVolleyn vuoro – ja millä tavalla! Kotijoukkue johti jo luvuin 24-17, jonka jälkeen nähtiin varsinainen ”oriveteläinen nousu”. Lopulta 15:ta eräpallo toi ratkaisun ja kotijoukkue varmisti ensimmäisen sarjapisteensä jatkopalloilla lukemin 34-32. Neljännessä erässä oli jälleen OrPon vuoro ja viideskin oli jo menossa vieraille, kunnes 10-13 tilanteessa JymyVolley teki syöttövaihdon ja Anni Toivonen syötti viisi ratkaisevaa pistettä.

Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat olivat Haggertyn lisäksi Perry Ramsey (15/+0) ja Kaisa Nyman (12/+9). Anniina Keinonen sai pyttyraadilta ansaitsemansa palkinnon passipelistään ja taistelutahdostaan, joka ilmeni useina huikeina puolustuksina. Orpon parhaat olivat tänään joukkueen kapteeni Saara Holm (23/+13), joka piti joukkuettaan pystyssä ja Netta Rekola (16/+12), joka näytti, että nuoremmissakin kotimaisissa keskipelaajissa on potkua.

Anniina Keinonen
– Hienoa, että viimein voitettiin viiden erän peli. Tiukkaa oli ja valehtelisin, jos väittäisin, ettei vähän pohkeissa tunnu tällaisen viikon päätteeksi.

Saara Holm
– Tasainen oli peli ja harmittamaan jäi pelin viimeinen erä. Omaan peliin olen suht tyytyväinen, mutta tiukoissa paikoissa pitää pystyä vielä virheettömämpään peliin.

Sotiris Gkotsis
– Nuoret kotimaiset pelaajamme pelasivat erittäin hyvin, mutta muilta odotan parempaa. Taisteluilme oli joukkueella hyvä ja kolmannen erän nousu oli hieno esitys.

Kari Tuomela
– Takana on hyvä viikko. Me haluamme mitalipeleihin ja suunta joukkueella on oikea. Peli oli ajoittain aaltoliikettä, mutta voitto oli hieno päätös viikolla. Maddie parantaa peliään koko ajan, hänellä on hyvä kosketus palloon ja vahva iskulyönti. Laura Penttilä on myös ottanut hienosti paikkansa ja Anni Toivosen hienot syötöt nostivat meidät ratkaisuerässä voittoon.

Parhaat pelaajat:
Anniina Keinonen JymyVolley, Saara Holm Orpo

LähiTapiolan pisteet:
3 Haggerty JymyVolley 2 Holm OrPo 1 Keinonen JymyVolley

PROlibero:
Sanna Häkkinen OrPo