JymyVolley ei saanut peliään käyntiin sunnuntai-illalla Nurmohallilla. Vieraaksi saapunut Oriveden Ponnistus vei peliä lähes miten tahtoi, eikä kolmen pisteen saalistamiseen tarvittu aikaa kuin tunti. Erät Orivedelle 0-3 (16-25, 15-25, 11-25).

Orivesi lähti otteluun uudesta tilanteesta, sillä joukkue purki vastikään pelaajasopimuksen hakkuri Polina Kochekovan kanssa terveyssyistä. Poissa vahvuudesta oli myös Aino-Kaisa Etelä. Ottelun toisessa erässä myös Milla Haapaniemi joutui sivuun loukattuaan jalkaansa.

Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue sortui virheisiin. Kotijoukkue nosti kyllä hyvin, mutta hyökkäyksissä ei ollut tehoja, eikä palloa saatu vastustajan kenttään. Oriveden parhaana palkittu Jessika Mursula iski palloa miten halusi, ja otti kentän haltuunsa heti ottelun alusta alkaen. Kotijoukkue sai ensimmäiseen erään ainoastaan kuusi omaa pistettä, joista kolme teki hakkuri Jada Burse.

Toisessa erässä kumpikin joukkue onnistui karsimaan virheitään, mutta se ei tuonut kotijoukkueen tehoja ensimmäistä erää paremmaksi. Torjunnat napsahtivat kohdilleen ensimmäistä erää paremmin, mutta erävoittoon saakka eivät emännät yltäneet. Pitkän tauon jälkeen vieraat nostivat vielä tehojaan, eikä kotijoukkue onnistunut pysäyttämään Mursulaa, Teija Vuorenmaata eikä Ada Arosta.

JymyVolley – OrPo

0-3 (16-25, 15-25, 11-25)

Parhaat pisteet:

JymyVolley: Burse 7 (0), Robinson 6 (+3), Koivuniemi 4 (0)

OrPo: Vuorenmaa 12 (+9), Aronen 13 (+6), Mursula 11 (+8)

Parhaat pelaajat:

Honkanen (JymyVolley), Mursula (OrPo)

ProLibero:  Putkisaari (OrPo)

Katsojia: 344

Otteluisäntä FinnLite

Kommentit:

JymyVolley:

Patrik Ojaniemi: Tuskaista oli tänään. Jostain syystä peli oli hengetöntä, en tiedä, ajateltiinko liikaa, pelättiinkö liikaa. Hyvin valmistauduttiin, mutta sitten tulos on tämä. Meidän trendi jatkuu, me ollaan miinus yhdeksän koko joukkue, teemme aivan liikaa omia virheitä. Nyt on varmaankin sellainen takalukko, joka vaatisi hyvän onnistumisen peliin. Kyse ei ole siitä, ettei osattaisi, näyttää olevan vähän henkimaailman jutuista kyse.

Julia Junila:  Meillä oli tänään liian paljon omia virheitä. OrPo pelasi hyvää lentopalloa. Meidän pitää keskittyä enemmän siihen, ettei tulisi omia virheitä niin paljon. Vastaanotto toimi tänään. Virheistä päästään eroon hyvillä rutiineilla treeneissä ja sillä, että nostetaan treeneissä vähän vaatimustasoa korkeammalle. Alkukaudella on ollut paljon hakemista, kun on ollut uusi joukkue ja uudet rutiinit. Treeneissä taso on kuitenkin parantunut koko ajan.

OrPo

Jessika Mursula. Tänään ottelu ratkesi siihen, että saimme pois niitä virheitä, joita olemme tehneet aiemmissa peleissä paljon. Omaan peliini olen tyytyväinen, vaikka aina voisi pelata paremminkin.

Fabio Menta: Me pelasimme tänään vahvan pelin. Haluan kiittää erityisesti Teija Vuorenmaata, joka menetti isoäitinsä eilen, ja ottelu oli hänelle tänään hyvin vaikea. Samoin myös joukkueelle sopeutua tilanteeseen.  Toisessa erässä kotijoukkueella oli hetkensä, ja meidän piti pelata niin korkealla tasolla kuin vain pystyimme. Tänään oli kova peli, ja vastustaja järjesti meille vaikeuksia, joiden voittamiseen oli tehtävä töitä.

Olen ylpeä joukkueen pelistä tänään, koska meidän tilanteemme on vaikea. Hakkuri lähti kotiin eilen, ja me haemme rooleja kentällä. Tänään teimme mitä pystyimme, ja teimme sen hyvin. Joukkueen taso on parantunut kovasti kolmessa viimeisessä pelissä.

Lehdistötilaisuus