JymyVolleyn otteet eivät riittäneet kotivoittoon lauantai-illan ottelussa Nurmohallilla. Hämeenlinnan Lentopallokerho haki voiton ja äärimmäisen tärkeät pisteet erin 1-3 (20-25, 13-25, 25-21, 26-24).

Ottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkue johti jo luvuin 17-13, mutta ei saanut pelitasoaan säilytettyä vaan joutuivat taipumaan vieraiden edessä. Toisessa erässä kotijoukkue jäätyi täysin. Vieraiden Tuuli Tuominen syötti heti erän alkajaisiksi kuuden pisteen putken, eikä JymyVolley saanut otetta erästä sen jälkeenkään. Kari Raatikainen kierrätti kentällä kotijoukkueen nuorta kaartia, mutta se ei tuonut peli-iloa eikä virettä erään. Murskaluvut olivat erälle oikeutetut.

Pitkällä tauolla kotijoukkue nollasi tilanteen ja lähti kentälle uudella ilmeellä. ProLiberoksi valittu Laura Penttilä teki näyttäviä lattiahakuja, ja kentälle toisen erän lopulla tullut Henni Rinta-Keturi osoitti vahvuutensa hakkurin tontilla. Monipuoliset hyökkäykset tuottivat tulosta ja nostivat Rinta-Keturin kotijoukkueen parhaaksi. Neljännessä erässä kotijoukkue nousi 7-10 tappioasemasta 19-16 johtoon, mutta ei pystynyt viemään erää voittoon saakka. Vieraille voitto jatkopalloilla.

JymyVolley – Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3 ( 20-25, 13-25, 25-21, 18-25).

JymyVolley: Lundvall 14/+3, Rinta-Keturi 10/+9, Niemi 8/+6
Hämeenlinnan Lentopallokerho: Klimovich 15/+13, Madsen Yasmine 16/+8, Tuominen 13/+5
Ässät: 7-5, syöttövirheet 5-10, torjunnat 18-10, hyökkäys% 26-37, vastaanotto % 45-27

Kommentit:

Henni Rinta-Keturi, JymyVolley: Emme pystyneet pelaamaan tänään sillä tasolla, millä harjoituksissa pelaamme. Ottelu ratkesi siihen. Etenkin alussa ero hyökkäyspelissä oli iso joukkueiden välillä. Pitkällä erätauolla ajattelimme, että nyt aloitetaan peli tilanteesta 0-0, eikä mietitä aikaisempia eriä vaan keskitytään ihan uuteen peliin. Omaan peliini olen tyytyväinen. Tulin hyvin kentälle ja pystyin hyökkäämään monipuolisesti.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Valmistautuminen kotipeleihin ei ole onnistunut siten kuin olisin odottanut. Ja kun tänään huomasimme mahdollisuutemme, kun vastustajalta puuttui Michaela Madsen, olimme ennakkosuosikkeja, emmekä pystyneet käsittelemään sitä ollenkaan. Olimme aivan jäässä ja jää vain vahveni, kun lähdimme toiseen erään. Ihme oli, että pystyimme kaivamaan taisteluilmeen. Tänään emme ansainneet voittoa enempää kuin sen yhden erän. Olisi ollut ehkä väärin, jos olisimme vieneet ottelun viidenteen erään.

Teimme koko ajan ratkaisevia virheitä ja hyökkäysten teho oli vaikeuksia. Etenkin nelospaikalla oli suuria vaikeuksia saada pallo tapettua. Vastustajan hyökkääjät löivät monipuolisemmin ja meidän torjunta antoi aina jostain periksi. Olen pettynyt, etten pystynyt saamaan joukkuetta vireeseen, jolla olisi saatu ottelu kotiin. Välillä peli näytti toimivan, mutta kun tilanne oli 24-24, oli koko joukkueella vain pelokas olo. Kun katsoi sitä sivusta, monesti on niin, että tästä taistellaan kaksi pinnaa, mutta tänään oltiin pelokkaita ja arkoja. Kyse on enemmän henkisestä puolesta, kyllähän me pelata osaamme paremmin kuin mitä tämä päivä näytti. Tänään sipuli ei kestänyt voittaa tätä peliä. Emme olleet valmiita otteluun, ja se näkyi jo ensimmäisessä erässä.

Vera Klimovich, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Olemme onnellisia, että voitimme tämän ottelun. Tämä oli todella tärkeä ottelu, jonka taistelimme. Passi toimi tänään hyvin, ja pystyimme kääntämään tilanteen 24-24 voitoksi. Pelasin tänään hyvin ja tein työni.

Torchio Giovanni, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Tunnelmat ovat hyvät, sillä meillä on tällä hetkellä aika vähän pelaajia. Olisimme tarvinneet vaihtopelaajia joissain kohtaa, mutta juuri nyt niitä ei ole. Viikon sisällä on ollut kolme peliä, ja tytöt onnistuivat tänään hyvin. Meillä oli tänään 18 torjuntaa, mikä oli yksi syy siihen, että voitimme tänään. Olimme tänään parempia passeissa ja torjunnoissa. Voitto toi meille paljon itseluottamusta ja kolme pistettä tilastoihin, se on tähän hetkeen hyvä lisä.

Jossain kohtaa olin jo vähän huolissani, kun tiedän, että vastustaja taistelee aina, kun tilanne on tiukka. He vain saavat jostain hyvää energiaa. Tänään saimme itse juuri oikealle hetkelle lisäenergian, jotta pystyimme voittamaan ottelun.