JymyVolleyn päävalmentaja Aleksi Mutka toteaa, että nyt on edessä Nurmohallissa sunnuntaina ja maanantaina kaksi huikeaa lentopallopeliä, kun JymyVolley ja Rovaniemen Artic Volley jatkavat Rovaniemellä pelattujen avausottelujen jälkeen taistelua sarjapaikasta otteluvoittojen ollessa 1-1. Sarjapaikka varmistuu kolmella voitolla.
• Nyt pelataan vain voitosta, eikä puhuta mitään sarjataulukosta. Meillä pelaajat ovat hyvässä tikissä ja koko rosteri on peleissä mukana. Tärkeintä on, että nyt kuorman kasvaessa kaikki saadaan jäämään kentälle, painottaa Mutka.

Artic Volley vei avauskamppailun nimiinsä keskiviikkona, mutta torstaina pelien jatkuessa Rovaniemellä, Jymy oli vahva toisesta erästä lähtien ja tasoitti otteluvoitot. Nyt Jymyllä on kotietu ja mahdollisuus pistää pelit poikki kotihallissa.
• Otimme tosi tärkeä voiton Rovaniemellä. Se oli meille kauden ensimmäinen voitto siellä ja vaati todella hyvän pelin, sillä ArVo on näyttänyt kotikentällään vahvaa osaamista.

Rovaniemen joukkue on ollut vahva nimenomaan kotiotteluissa. Se on kartuttanut kotipeleistä sarjapisteitä, kun vastaavasti vieraspelit ovat olleet napapiirin joukkueelle enemmän haasteena.
• Kyllä luotto omaan joukkueeseen on korkealla. Tosin pitää muistaa, että kummallakaan joukkueella ei ole montaa pelaajaa, jotka ovat olleet tällaisessa paikassa.

Omasta joukkueestaan Mutka nostaa esiin Kaisa Jokisen. Kokenut pelaaja on isossa roolissa.
• Kaisa tuo rauhallisuutta joukkueen otteisiin. Hän tietää, että näissä peleissä pari pistettä putkeen ei merkitse vielä mitään, vaan tilanteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti.

Vastustajan Artic Volleyn riveistä Mutka nostaa esiin kolme pelaajaa. Nuori hakkuri Miia-Maria Mäkikyrö pitää saada kiinni, kuten JymyVolley jo Rovaniemen toisessa ottelussa teki.
• Lisäksi Rovaniemellä on ulottuvat ja taitavat yleispelaajat Megan Vander Meer ja Paula Neciporuka. Heidät pitää saada vartioitua ja hyökkäystehot alas.

Mutka tietää edessä olevan viihdyttävät pelit. Pallo tulee elämään, sillä rovaniemeläiset ovat kovia kaivamaan palloja hankalistakin paikoista. Lisäksi torjunta- ja puolustuspelissä vähävirheinen pohjoisen joukkue on vahvimmillaan.
• Meidän tulee panostaa aggressiiviseen syöttö- ja hyökkäyspeliin. Niillä alueilla pystymme hallitsemaan peliä. Lisäksi puolustuspelissä meidän tulee olla vastustajaa kovempi.

Rovaniemen reissun jälkeen Jymy palautteli perjantaina ja lauantaina on ohjelmassa kevyt harjoitus.
• Valmistaudumme peleihin tarkastelemalla vastustajan otteita. Materiaalia on varsin paljon ja nyt sieltä etsitään niitä pieniäkin heikkouksia, millä pystymme heikentämään vastustajan peliä. Huikeat kaksi peliä on nyt edessä kotihallissa, kannustaa Mutka kotiyleisöä paikalle Nurmohalliin.

JARI HAKALA