JymyVolley hakee edelleen ensimmäistä voittoaan tällä kaudella naisten lentopallon mestaruusliigassa. Sunnuntain kotiottelussa urakka ei helpotu, sillä vastaan tulee kahden edellisen kauden mestarijoukkue Pölkky Kuusamo. Kuusamolaiset ovat tällä kaudella olleet varsin kovia, sillä joukkue on pelannut 16 ottelua, eikä tappiotilille ole kirjattu vielä yhtään ottelua. Kausien 2022 ja 2023 suomenmestari on edennyt voitosta voittoon erälukemienkin ollessa varsin vakuuttavat 48-6.
• Selkeä mestarisuosikki myös tällä kaudella. On vahva joukkue ja erittäin fyysinen joukkue. Erityisesti hyökkäyspeli on kovalla tasolla ja erottuu selkeästi muista joukkueista, toteaa Jymyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Kuusamolla on kuusi ulkomaalaisvahvistusta. Pistetaulukossa kuusamolaisvahvistukset eivät kuitenkaan erotu, koska Kuusamo on pelannut paljon vain kolmen erän otteluja. Jenkkivahvistus Amiya Jones kuitenkin erottuu myös tilastoissa. Hänellä on 30 ässäsyöttöä ja keskipelaajan hyökkäystehot ovat liigan kärkipäätä 61 prosentin tehoilla. Myös keskipelaaja Bettina Yli-Sissala on ollut tehokas hyökkäysprosentin ollessa 53.
• Kuusamolla ei ole heikkoja osa-alueita. Vaihdostakin vaihtoehtoja löytyy, eikä joukkue heikkene yhtään. Kuusamo on hyvin hitsautunut yhteen ja siellä on hyvä kemia pelaajien välillä. Joukkueella on hauskaa kentällä ja menestys on tottakai ruokkinut itseluottamusta.

Tuovinen näkee Kuusamon vahvuutena myös valmennuksen, joka on säilynyt pitkään samana. Vaikka pelaajat ovat vaihtuneet, niin valmennus on pystynyt vuosittain viemään peliä eteenpäin. Sunnuntain otteluun Jymyn päävalmentajalla on selkeä näkemys, miten kotijoukkue lähtee pisteitä hakemaan.
• Oma syöttö, torjunta ja puolustus pitää tietysti olla kohdillaan, mutta hyökkäyspelissä meidän pitää löytää rohkeaa ja selkeää tekemistä. Kuusamoa vastaan pitää pystyä pelaamaan kovaa hyökkäystä. Ei toki kuitenkaan ylimääräisenä riskinä, sillä se näkyy sitten helposti suurina virheinä, päävalmentaja muistuttaa.

Jymyn kahdesta uudesta vahvistuksesta Emmi Riikilä on ollut kahdessa ottelussa kokoonpanossa, mutta peliä on viety eteenpäin kuntoutuksen ehdoilla.
• Siinä ei nyt Emmin kohdalla oteta mitään riskiä, ennen kuin kaikki on kohdillaan.

Riikka Valkonen puolestaan lähestyy nopeasti sitä mitä pelaaja on parhaimmillaankin ollut.
• Viime peli Kuopiossa oli Riikan paras, vaikka takana on yli puolen vuoden tauko. Oli vakuuttava esitys Kuopiossa.

Jymyssä on ollut jonkin verran flunssaa liikkeellä, mutta loukkaantumisia ei ole eli joukkue on hyvässä iskussa.
• Kova vastus on vastassa ja selvää on, että olemme isossa haastajan roolissa. Voimme kuitenkin lähteä peliin vapautuneesti, Tuovinen painottaa.

JARI HAKALA