Kokenut ja uraa ulkolaisilla kentilläkin luonut 31-vuotias Annina Keinonen jatkaa JymyVolleyn passarina myös tulevalla kaudella. Jymystä on tullut Keinoselle uusi ”kotiseura”, sillä hän aloittaa sinipaidassa jo kolmannen kauden.

– Olen viihtynyt Nurmossa ja Jymyssä asiat on hoidettu hyvin. Kun asiat kauden jälkeen alkoivat selkiytyä, oli lopulta helppoa tehdä päätös jatkaa joukkueessa, hän sanoo.

Keinonen myöntää koronan keskeyttämän kauden jättäneen ristiriitaiset fiilikset. Häntä harmittaa se, ettei joukkue päässyt kauden aikana ulosmittamaan koko potentiaaliaan.

– Toisalta menimme seuratasolla harppauksin eteenpäin, ja junnujen kehitystä oli ilo seurata kauden aikana. Itselleni kausi oli kokonaisuudessaan parempi kuin edellinen, Keinonen sanoo.

JymyVolley saa uuden päävalmentajan, kun naisia Nurmossa todella pitkään luotsannut Kari Tuomela jättää pestin ja puikkoihin astuu kokenut Kari Raatikainen. Keinonen myöntää, että valmentajan vaihtuminen on iso muutos seuralle kuin seuralle.

– Itse odotan innolla, että pääsen työskentelemään Karin kanssa. Vaatimustaso tulee varmasti nousemaan, ja uskon, että hyvillä neuvoilla saan vietyä myös omaa peliäni seuraavalle tasolle.

Niemen kausi oli läpimurto

Jymyn oman juniorityön helmeksi viime kaudella noussut 26-vuotias Sara Niemi on myös allekirjoittanut jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

– On kunnia saada pelata Mestaruusliigaa omassa kasvattajaseurassa. Kun seurasta oltiin minuun yhteydessä, syntyi päätös jatkamisesta suhteellisen nopeasti, Niemi sanoo.

182-senttinen keskitorjuja nousi keskeytyneellä kaudella JymyVolleyn aloituskuusikkoon, mikä toi sekä pelinälkää että halua kehittyä. Niemi arvelee, että hän pystyy kehittymään pelaajana vielä valtavasti.

– Pystyin harjoittelemaan koko viime kauden ilman suurempia loukkaantumisia. Harjoitteluun ei tullut pidempiä taukoja, mikä mahdollisti kehitysaskeleet. Toki satu peliaika ja annettu vastuu nostivat itseluottamusta, mikä varmasti näkyi myös kentällä. Parhaat kaudet ovat vielä edessä, Niemi uskoo.

JymyVolley saa ensimmäistä kertaa päätoimisen päävalmentajan, minkä Niemi uskoo näkyvän joukkueen päivittäisessä tekemisessä.

– Toiminta ottaa selkeän askeleen ammattimaisempaan suuntaan, ja uskon, että Karilla on paljon annettavaa niin minulle henkilökohtaisesti kuin koko joukkueellekin.