Nurmon Jymy palaa kolmen viikon tauon jälkeen takaisin tositoimiin naisten lentopallon mestaruusliigassa Jymyn kohdatessa lauantaina vierasottelussa LP Kangasalan. Pelit jatkuvat heti sunnuntaina kotihallissa kello 17, kun vastaan tulee Suomen menestynein naislentopalloseura LP Viesti Salosta.

– Suomen paras naisten lentopallojoukkue. Suomen mestari, joka juuri tällä viikolla haki puhtaan 3-0 voiton myös kansainvälisellä tasolla CEV-cupin vierasottelussa Tsekin Brnossa. LP Viesti nähdään nyt ensimmäistä kertaa Seinäjoella ja Nurmohallissa. Ehdottomasti peli, joka pitää nähdä. Tulee hieno lentopallotapahtuma, vakuuttaa Jymyn valmentaja Kari Tuomela.

LP Viesti on tällä kaudella liigassa hävinnyt vain yhden pelin Hämeenlinnan HPK:n voittaessa kotonaan LP Viestin erin 3-2 kaksi viikkoa sitten.

– Päivän kunto vaikuttaa aina lopputulokseen. LP Viesti pelaa kurinalaista lentopalloa, mutta jos pisteen pystymme kaivamaan, niin olemme tyytyväisiä. Kova joukkue, mutta ei voittamaton, Tuomela jatkaa.

Jymylle iso peli on lauantaina Kangasalalla pelattava vieraspeli. Joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen, kun Jymy löi sarja-avauksessa kotonaan LP Kangasalan erin 3-1.

– LP Kangasala on samantasoinen joukkue kuin me. Siitä ottelusta pitää ottaa voitto kotiin, niin meillä on edelleen hyvät mahdollisuudet sijoille 5-6 runkosarjassa, Tuomela laskeskelee.

LP Kangasala sai marraskuun lopussa vielä uuden vahvistuksen, kun Kanadan maajoukkueen yleispelaaja Danielle Brisebois allekirjoitti kauden loppuun ulottuvan sopimuksen. LP Kangasalan nettisivuilla todetaankin, että Brisebois tuo kaivattua vahvistusta ajoittain pahoista ongelmista kärsineeseen LP:n laitapeliin. Joukkueiden välisessä kamppailussa Tuomela näkee laitapelin nousevan tärkeään rooliin.

– Ottelu tullaan ratkaisemaan laidoista. Se tarkoittaa sitä, että tasaisuus ratkaisee ja yleispelaajien rooli on suuri. Pallo pitää saada ylös, Tuomela painottaa.

Tuomela tietää Kangasalan vahvuudeksi myös kovat keskitorjujat. Laitapelin lisäksi syöttö pitää olla kunnossa.

– Torstaina tulee Kangasalan ottelu ruutu-TV:stä Liiga-Plokia vastaan. Siinä näkee vielä miten Kangasala pelaa uudella kokonpanolla. Tuomela toteaa.

Pitkä kolmen viikon tauko antoi Jymylle mahdollisuuden parannella pelaajien vaivoja. Vain keskitorjuja Sara Niemi on sivussa polviongelman vuoksi.

– Keskitorjuja Sofia Norrbacka on toipunut omista vastaavista alkukauden polvivaivoista ja on kuntoutunut hyvin. On hienoa, että meillä löytyy omista pelaajista paikkaajia. Voimme olla siihen tosi tyytyväisiä, Tuomela korostaa.

Tauon ensimmäiset kaksi viikkoa Jymy meni kovaa panostaen fysiikkaharjoituksiin.

– Tämän viikon aikana olemme palanneet perusasioihin salitreeneissä. Nyt tärkeintä on, että saadaan joukkue pelaamaan hyvin yhteen ja joukkuepeli toimimaan, Tuomela kiteyttää.

JARI HAKALA