JymyVolley lähtee tiistain kotiotteluun naisten lentopallon mestaruusliigan puolivälierissä selkä seinää vasten, sillä runkosarjan voittanut Pölkky Kuusamo voitti kaksi edellistä peliä viikonvaihteessa Kuusamossa. Ennakkosuosikin paineet niskassaan kantavalla Kuusamolla on tilaisuus lyödä sarja tiistaina poikki Nurmohallissa ja lunastaa kolmella voitolla paikka välieriin. Mikäli Jymy voittaa tiistaina, niin pelejä jatketaan keskiviikkona Jymyn kotikentällä. Jos viides ottelu tarvitaan, Jymy matkaa ensi lauantaina Kuusamoon.

– Meidän pelaajilla on edelleen kova halu näyttää. Moni saattaa ajatella, kun tappioita on tullut, että olisi luovutusmielialaa, mutta pyyhettä ei ole heitetty kehään. Pelaajat nauttivat pelaamisesta ja joukkueessa on hyvä henki. Meidän ensimmäinen tavoite on erävoitto ja ajaa sitä kautta Kuusamo tiukalle. Silloin nähtäisiin muuttuuko vastustajan pelaaminen ja miten, toteaa Jymyn päävalmentaja Kari Raatikainen.

Kari Raatikaisen valmentava JymyVolley haluaa esittää parastaan kotiyleisölle tiistaina. Kuva: Anita Jokilehto.

Raatikainen joukkoineen tietää, että tehtävä ei ole helppo, sillä Pölkky Kuusamo on käytännössä ammattilaisjoukkue. Kuusamossa on tehty strateginen linjaus, että seurassa panostetaan ulkomaalaispelaajiin tavoitteena mestaruus ja kansainväliset kentät.

– Suomen cupin voitto jo osoitti, että he ovat oikealla tiellä. Kaikki kunnia kuitenkin heille. Seuran talous on kunnossa ja asiat on hoidettu hyvin. Organisaatio tekee erittäin hyvää työtä ja taustat ovat kaikin puolin kunnossa.

Kuusamon panostus tarkoittaa sitä, että jokaisella pelipaikalla ja myös vaihdossa on laadukkaita pelaajia. Raatikainen toteaa, että passari Jalissa Trotter on liigan parhaimmistoa. Sveitsin maajoukkuepelaaja Julie Lengweilerin Raatikainen nostaa kolmen parhaan hakkurin joukkoon Suomen kentillä.

– Yleispelaajista Adeja Lambert on erittäin ulottuva ja Carlyle Nusbaum liigan taitavimpia. Keskipelaajat Linda Andersson ja Molly Lohman ovat hyviä. Joukkueella on jokaisella paikalla kovat pelaajat.

Raatikainen nostaa Kuusamon vahvuudeksi hyökkäyspelin.

– Puolustuksen jälkeinen hyökkäys on varsinkin se osa-alue, jossa he ovat meitä edellä. Olemme pelanneet itsekin kauden parhaimpia eriä, mutta silti Kuusamo ei ole notkahtanut missään vaiheessa. Vastustaja on pystynyt hoitamaan tiukatkin paikat ja he kyllä tietävät, että löysiä ei ole varaa antaa. Varsin vakuuttava Kuusamo on tähän asti ollut.

Jymy pääsee kolmanteen puolivälierään hyvistä lähtökohdista, sillä ykkösseitsikko on kunnossa. Ada Peura oli mukana jo Kuusamossa ja Aino Etelä palaa kentälle tiistaina.

– Saamme kotiotteluun näin lisää laajuuttakin, Raatikainen kertoo.

JARI HAKALA