Nurmon Jymy pääsee lähes kuukauden tauon jälkeen takaisin kotiyleisön eteen naisten lentopallon mestaruusliigassa, kun Jymy kohtaa perjantaina Nurmohallissa Pölkyn Kuusamosta. Asetelma runkosarjan kahdeksalle viimeiselle kierrokselle on mielenkiintoinen, sillä nyt neljäntenä oleva Pölkky kamppailee kolmannesta sijasta LP Kangasalan ja LP Vampulan kanssa. Jymy puolestaan on pudotuspeliviivan yläpuolella takanaan runkosarjan viimeisenä oleva Rovaniemen WomanVolley. Jymyä edellä on Pihtiputaan LiigaPloki eron ollessa LiigaPlokin hyväksi yhdeksän pistettä. Jymyn tilanne on kohtalaisen vakaa, sillä WoVo on Jymystä perässä kahdeksan pistettä.

Jymyn keskitorjuja Karoliina Friberg on kovassa iskussa. Kuva: Keijo Tuomela

Jymy on voittanut Rovaniemen kahdesti ja ottanut lisäksi pisteitä erävoitoista. Jymyllä on jäljellä neljä kotipeliä ja neljä vieraspeliä. Rovaniemelle Jymy matkaa kuukauden kuluttua.
– Rovaniemeltä pitää ehdottomasti hakea pisteet, sillä Rovaniemeä ei sovi päästä yhtään lähemmäs. Kaikki pelit ovat kuitenkin yhtä tärkeitä, painottaa Jymyn keskitorjuja Karoliina Friberg.

Jymy avasi kevätkauden viime viikonvaihteessa LP Kangasalaa vastaan. Kangasala voitti ottelun 3-1.
– Siinä pelissä oli paljon hyvää. Ote oli rauhallisempi kuin syyskauden peleissä. Tietysti olisi toivonut, että tässä vaiheessa runkosarjaa meillä olisi ollut enemmän pisteitä tilillä. Olemme pelanneet hyvää lentopalloa, mutta emme ole olleet tarpeeksi kovia. Nyt meillä on kuitenkin vielä kahdeksan peliä mahdollisuus kasvattaa pistepottia, Friberg jatkaa.

Perjantain vastustajan Kuusamon Pölkyn Jymy on kohdannut kahdesti. Molemmissa otteluissa Pölkky on vienyt voiton erin 3-0.
– Kova ja taistelutahtoinen vastustaja. Kuusamon vahvuus on hyökkäyspeli, jossa sillä on useita ulkomaalaispelaajia palloa tappamassa. Meidän pitää saada syötöllä rikki vastustajan vastaanottoa, että se ei pääse käyttämään hyökkäysarsenaaliaan. Syötössä pitää ottaa riskiäkin. Pölkyllä on myös vahva puolustus, Friberg muistuttaa.

Jymy piti lyhyen joululoman, mutta palasi jo välipäivinä takaisin harjoitusten pariin.
– Meidän ongelma on out tasaisuuden puuttuminen. Välillä kaikki onnistuu ja sitten tulee hetkiä, että mikään ei onnistu. Tasaisuutta pitää saada lisää. Joulutauolla olemme lisäksi painottaneet hyökkäyspeliä, Friberg kertoo.

JARI HAKALA