JymyVolley on tällä kaudella ollut vahva vieraspelijoukkue naisten lentopallon mestaruusliigassa, sillä tilastot kertovat Jymyn tilillä olevan seitsemän voittoa vieraspeleistä, mutta kotipeleistä on tähän mennessä tilastoissa vain yksi kotivoitto. Kotivoitosta on aikaa yli kaksi kuukautta. Lokakuun lopulla Jymy voitti Nurmohallissa Puijo Wolleyn 3-0.

Nyt Jymyllä on hyvä tilaisuus lähteä korjaamaan tuota tilastoa. Koronasta aiheutuneista ottelusiirroista johtuen Jymyllä on viiden kotiottelun putki. Jymy kohtasi jo kotonaan LP Kangasalan ja kotipelit jatkuvat torstaina arkiottelulla Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan. Tiivis kotiotteluiden sarja tuo vielä Nurmohaliin jatkossa Helsinki Volleyn, Kuortaneen ja Woman Volleyn Rovaniemeltä.

– Kiva päästä pelaamaan kotisaliin, vaikka harmittavaa on, kun yleisöä ei paikalla ole. Kotivoittoja lähdemme tulevista peleistä hakemaan. Olisi tärkeää pärjätä myös kotona, kun vieraselit ovat menneet hyvin, toteaa Jymyn keskipelaaja Ada Peura.

#11 Ada Peura on valmiina kohtaamaan LiigaPlokin. Kuva: Anita Jokilehto.

Lähtökohdat torstain kotiotteluun ovat Jymyn kannalta hyvät. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti LiigaPlokin kotisalissa ja molemmista Jymy on hakenut voiton kotiin. Sarjataulukossa LiigaPloki on sijalla seitsemän 25 pisteellä. Jymy on yhdeksäntenä 23 pisteellä. Jymy on kuitenkin pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin tuleva vastustaja.

– Olemme onnistuneet joukkueena hyvin LiigaPlokia vastaan ja ottaneet tärkeitä pinnoja. LiigaPlokilla on vahva hyökkäys ja se pitää saada kiinni. Joukkueen aloitusseitsikosta suurin osa on ulkomaalaispelaajia, Peura jatkaa.

Vahvistusten osalta lähtökohdat ovat varsin erilaiset. Jymyllä on yksi ulkomaalaisvahvistus ruotsalainen Diana Lundvall. LiigaPlokin riveistä ulkomaalaisvahvistuksia löytyy peräti viisi. Pihtiputaalaisten peliä pyörittää ukrainalaispassari Lena Napalkova. Ukrainasta tulee myös hakkuri Anna Yefremenko. Yleispelaaja Silvia Pertens on Virosta. Joukkue on varsin kansainvälinen, sillä yleispelaaja/hakkuri Helena Elbaek on Tanskasta ja keskipelaaja Jada Stackhouse USA:sta. Joukkueen päävalmentaja on myös juuri vaihtunut, kun Arto Oinas teki loppukauden kattavan sopimuksen.

Jymyn omiin kasvatteihin kuuluva keskipelaaja Peura on ottanut isoja askeleita eteenpäin tällä kaudella. Viime peleissä hän on ollut Jymyn parhaimmistoa.

– Olen saanut hyvin vastuuta ja mielestäni etukenttäpelaaminen sekä hyökkäys- ja torjuntapeli on mennyt eteenpäin. Syötöt ovat nyt alkaneet kulkea, kun alkukaudesta oli vielä nihkeää, Peura hymyilee.

JARI HAKALA