Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueella ei ollut eväitä viedä pisteitä viikonlopun ottelusta sisuuntuneelta JymyVolleylta keskiviikon iltaottelussa Nurmohallilla. Emännät veivät ottelun virheisiin sortuneilta vierailta puhtaasti 3-0 (25-18, 25-13, 25-12).

Riikka Valkonen palkittiin JymyVolleyn parhaana. Kuva: Keijo Tuomela.

Historiaa Nurmohallilla keskiviikkona kuitenkin tehtiin. Kuortane toi kentälle liigahistorian nuorimman pelaajan, kun Nella Haatainen pääsi testaamaan liigaottelun tunnelmaa ottelun toisessa erässä. Pelipäivänä Haataisella oli ikää vasta 14 vuotta 3 kuukautta ja 6 vuorokautta. Haatainen sai ansioistaan diplomin ja sitä seuraavan kunnioituksen.

Yhtä lailla historiallista lienee se, että ottelussa nähtiin kaksi sisarusparia kilpailevissa joukkueissa. JymyVolleyn passarin Salla Rinta-Tassin Liisa-sisar pelaa Kuortaneella, samoin kuin Noora Rasinperän sisar Oona.

JymyVolley vei ottelun ensimmäistä erää aina kuuteentoista pisteeseen saakka, mutta sitten alkoi näyttää pahalta. Kuortane alkoi napsia pisteitä ja ottaa kotijoukkuetta kiinni. Emännät saivat kuitenkin otteen takaisin, ja erävoitto oli lopulta selkeä. Vieraiden virheet avittivat kotijoukkueen erävoittoa.

Toisessa ja kolmannessa erässä kotijoukkue vei ja vieraat seurasivat perässä. Vieraat keräsivät virheitä ja antoivat sillä lisäetua hyvin pelanneelle kotijoukkueelle.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Riikka Valkonen JymyVolley ja Neea-Mari Joki Kuortane. ProLibero oli JymyVolleyn Laura Penttilä.