JymyVolleyn valmennusvastuun naisten lentopallon mestaruusliigassa ottanut kokenut valmentaja Jukka Tuovinen on JymyVolleyssä kolmas päävalmentaja tällä kaudella. Jymyn taival on ollut hankala. Takana on nyt 17 ottelua ja voittotili yhä avaamatta.

  • Joukkue on valmistautunut hyvin ja voitto tulee nimenomaan oman hyvän valmistautumisen kautta. Toivomalla se ei tule, Tuovinen muistuttaa.

Sunnuntain kotiottelu Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan on Tuoviselle neljäs ottelu Jymyn päävalmentajana. Uuden päävalmentajan johdolla Jymy on kohdannut kahdesti LP Viestin ja kerran OrPon. Uusi päävalmentaja toteaa pelien menneen hyvin.

  • Kaksi kertaa olemme nyt tapelleet voitosta. Joukkue on yhtenäisempi ja selkäranka ei ole katkennut, eikä taistelu ole loppunut. Se on hyvä merkki.

Tuovinen painottaa molempien tällä kaudella Jymyä valmentaneiden valmentajien tehneen hyvää työtä.

  • Minä tuon omaa näkemystä joukkueeseen ja mitä haluan joukkueelta. Enemmän joukkue on nyt mielestäni yhtenäinen.

Päävalmentaja näkee joukkueen menneen eteenpäin ja peli on paremmin kuosissa.

  • Tässä tilanteessa pitää tietysti myös olla rehellinen. Pitkä tappioputki on jättänyt jälkensä. Siihen on vielä kynnys, että pystymme kääntämään pelin voitoksi, mutta se kynnys on koko ajan matalampi, Tuovinen toteaa.

Tuovinen saa joukkueeseen kokeneen pelaajan, kun Emmi Riikilä tulee mukaan Jymyn joukkueeseen. Riikilällä on kova kokemus maajoukkuetta myöten ja nyt on edessä paluu kentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen.

  • Tärkeintä on nyt, että Emmi kuntoutuu ja pitää maltti pitää mielessä. Ei minulla ole vielä pelillisiä odotuksia, mutta se minkä panoksen Emmi tuo joukkueelle henkiselle puolelle, on todella suuri.

Riikilän lisäksi Jymy sai riveihinsä Riikka Valkosen. Sekä Valkonen että Riikilä ovat nuorelle joukkueelle tärkeitä pelaajia.

  • Riikalla näkyy pitkä pelaamattomuus, mutta hän kuntoutuu koko ajan ja peli menee eteenpäin. Sekä Riikka että Emmi ovat todella tärkeät pelaajat nuorelle joukkueelle.

Jymyn koko porukka on iskussa. Tuovinen toteaa yhteisen sävelen valmennuksen ja joukkueen välillä löytyneen hyvin.

  • Sunnuntain vastustaja Ploki on aggressiivinen joukkue, joka pelaa voimakasta hyökkäyspeliä. Meidän pitää onnistua torjunta- ja puolustuspelissä, että saamme vastustajan hyökkäystehot alas. Oma syöttö pitää toimia ja ja tavoiteena on lyödä kovaa hyökkäystä, Tuovinen painottaa.

JARI HAKALA