Vastikään 19 vuotta täyttänyt Laura Penttilä on allekirjoittanut jatkosopimuksen JymyVolleyn kanssa.

Päättyvän kauden aikana yhdeksi maan kärkiliberoista noussut Penttilä perustelee jatkosopimustaan kasvattajaseuran kanssa ensi sijassa valmennuksella.

Kari (Raatikainen) on aivan mahtava valmentaja. Hän huomioi jokaisen pelaajan myös ihmisenä, ja haluaa, että pelaajat viihtyvät harjoituksissa, mutta osaa myös vaatia. Kauden aikana olen saanut rakennettua luottamussuhteen valmentajaan, miksi lähtisin aloittamaan taas puhtaalta pöydältä. Myös koko muu valmennustiimi on aivan huippu, Penttilä kehaisee.

Laura Penttilä tuulettaa Jymyn liberona myös ensi kaudella. Kuva: Keijo Tuomela.

Ottajia olisi ollut, mutta kevään abiturientti pysyy kasvattajaseurassaan etenkin, kun seurasta on lupailtu ykkösliberon tonttia myös tulevalle kaudelle.

– Sain päättyvällä kaudella paljon vastuuta kentällä, ja kaltaiselleni nuorelle pelaajalle peliajan saaminen on hyvin tärkeää. JymyVolley tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittyä ja kasvaa pelaajana, Penttilä kiittelee.

Penttilä muistuttaa, että paitsi taidot, kehittyy pelitilanteessa myös pääkoppa.

– Pelaaminen on paras tapa oppia, sillä pelitilanne on treeneihin verrattuna aivan oma juttunsa, hän huomauttaa.

Penttilä sijoittui kuudenneksi sekä ProLibero-kisassa että runkosarjan lopputilastossa. Kehitystä on auttanut vahva asenne ja motivaatio.

– Olen priorisoinut lentopalloa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Täytyy myös olla kiitollinen siitä, etteivät loukkaantumiset tai sairastumiset ole osuneet kohdalleni, hän sanoo.

Penttilän motivaatiosta kertoo se, ettei hän ole jättänyt koko kaudella väliin yksiäkään lajitreenejä.

– Sain kauden aikana paljon itsevarmuutta, ja olen omaan tekemiseeni todella tyytyväinen. Myös joukkue voi olla tyytyväinen lopputulokseen, oli aivan mahtavaa päästä pudotuspeleihin, hän hehkuttaa.

JymyVolley on jo aiemmin julkistanut jatkosopimukset sekä päävalmentaja Kari Raatikaisen että päättyvällä kaudella joukkueen kapteenina toimineen yleispelaajan Riikka Valkosen kanssa. Neljättä kauttaan liigassa pelannut JymyVolleyn nuori joukkue sijoittui päättyneellä kaudella sarjataulukossa kahdeksanneksi.