JymyVolleyn syyskausi päättyi selkeään 0-3 (16-25, 20-25, 16-25) tappioon sunnuntai-iltana Nurmohallilla, kun vastaan asettui sarjataulukon vitostilalla oleva LP Vampula. Emännät sortuivat etenkin syöttövirheisiin, joita kolmeen erään saatiin aikaan peräti kolmetoista.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue pysyi vieraiden mukana aina ottelun puoliväliin saakka. Sen jälkeen ottelun pistekuningatar Cheynne Jones näytti, miksi pelaajahankintoja kannattaa tehdä rapakon takaa. JymyVolley ei ehtinyt torjunnan taakse pudotettuihin peippeihin, ja joutui poimimaan lattiasta myös vastapalloihin tehdyt iskut. Torjunnat kuitenkin kotijoukkueelle.

Toisen erän alun sähläyksen jälkeen kotijoukkueen juniori Annika Koivuniemi sai vireen päälle, ja paukutti komeilla hyökkäyksillä kuusi pistettä. Ensimmäisen kokonaisen liigapelinsä liberona pelannut Ellanoora Lehtonen poimi palloja näyttävillä syöksyillä niin lattiapinnasta kuin kentän rajoiltakin. Joukkueen parhaana pelatun Lehtosen vastaanottoprosentti oli 62.

Kolmas erä ratkesi käytännössä jo alkuvaiheessa, kun Linnea Kuusela syötti vieraat johtoon lukemiin 2-9. Vaikka valkopaitojen valopilkku Koivuniemi teki parhaansa, ei todellista saumaa erän ja ottelun voittoon ollut. Vieraat tekivät peräti neljä ässää, kun taas kotijoukkue sortui hyökkäysvirheisiin.

Kommentit:

Linnea Kuusela. LP Vampula: Veikkaan, että ottelu ratkesi meidän hakkuripeliin, joka oli tänään kyllä ihan mahtavaa. Meidän hakkurin pisteet 22/+9 todisti, että hänellä oli tosi hyvä peli. Tänään meillä oli motivaatiota saada peli nopeasti pois alta ja voittaa se 3-0. Oma pelini oli ihan normaali, tyytyväinen olen vastaanottoon. Joukkueen syyskausi on mennyt ihan hyvin. Meillä oli pieni notkahdus, mutta toivottavasti tämän voiton avulla päästään jatkamaan joulun jälkeen hyvillä mielin.

Stefan Paunovic, LP Vampula: Ottelu meni, kuten olimme etukäteen suunnitelleet. Valmistauduimme tällaiseen, pelasimme hyvin ja oli todella tärkeää, että voitimme. Voiton jälkeen voidaan lähteä hyvillä mielin lomalle. Tänään olimme parempia hyökkäyksessä, ja myös me syötimme todella hyvin. Nämä olivat pääsyyt ottelun voittoon. Jäimme vähän jälkeen torjunnoissa, mutta olimme hyökkäyksissä riittävän hyviä. Ei voi koskaan sanoa, että ottelu olisi helppo, koska yksi pallo voi muuttaa kaiken. Täytyy olla koko ajan valmiina kaikkeen, tänään me säilytimme focuksen ja teimme mitä olimme ennen peliä sopineet.

Ellanoora Lehtonen, JymyVolley: Peli ratkesi tänään aika lailla meidän omiin virheisiin. Annettiin hirveä määrä pisteitä syöttövirheillä ja omilla muilla virheillä kaverille. Toki hekin pelasivat hyvin, siitä kaikki kunnia heille ja etenkin heidän hakkurilleen, jolla oli hyvä päivä. Oma peli oli ihan ok siihen nähden, että eka kokonainen peli tällä sarjatasolla, vastaanotto on ihan jees, että siinä mielessä olen kyllä tyytyväinen

Meidän joukkuesaldo +1 kertoo syyn, miksi hävittiin. Kausi ei ole tuloksellisesti sitä mitä kaikki olisivat toivoneet, mutta pitää suhteuttaa siihen, että me ollaan kuitenkin koko ajan menty pelillisesti eteenpäin. On ollut paljon hyvääkin, vaikka tulos ei ole sitä mitä haluttaisiin.

Aleksi Mutka, JymyVolley: Vastustaja oli tänään aika pitkästi joka osa-alueella vähän meitä edellä. Isoin tekijä, joka meille tuotti tuskaa, oli vastustajan hyvä syöttö. Meidän erien alut olivat syystä tai toisesta nihkeitä, ja kun vastustaja on muutaman pisteen edellä, on aika paljon helpompaa syöttää, ja he pelasivat hyvää lentopalloa.

Syöttövirheitä tehtiin liikaa. Se on harmi, että toisen erän jälkeen ei keksitty tapaa, jolla olisi saatu samantyyppinen peli sinne seuraavaan erään. Loppu toisessa erässä oli hienon näköistä peliä, kaivettiin paljon palloa, ja (Ellanoora) Lehtonen kaivoi monta tilannetta takaisin peliin, ja päästiin hyökkäämään. Harmillinen, että kolmanteen erään tuli ruma startti 1-8. Ellanoora pelasi tänään hienon pelin, teki niitä asioita, joita toivottiin eli kommunikoi paljon, mikä on tärkeää, ja oli hyvin pelissä mukana. Oli hieno seurata, miten meni jokaisen pallon perään.

Joulutauolla tälle joukkueelle tärkeää on lepo. Takana on pitkä treenaus, ja aiemman valmentajan kanssa on tehty paljon hyviäkin asioista. Prosessi on kuitenkin pitkä, ja tällaiset tiukat pelit, joista on paljon häviöitä, kuormittavat paljon. Nyt tarvitaan hetki palautua ja tulla uudella sykkeellä mukaan. Joskus lepo tekee hyvää niin päälle kuin kropallekin.