Laihian Lujassa lentopallo-oppinsa saanut Alisa Mansikka-Aho palaa kahden Vampulassa pelatun liigakauden jälkeen kotimaakuntaan ja siirtyy JymyVolleyn riveihin.

  • Aloitin lentopallon ekaluokalla Laihialla. A-tyttöjen viimeisenä vuotena siirryin pelaamaan Vaasan Kiistoon, ja sieltä kaksi vuotta sitten LP Vampulaan, 25-vuotias Mansikka-Aho kertoo.

177-senttinen Mansikka-Aho on lentopalloperheen kasvatti, joten oman lajin löytäminen ei ole tuottanut hänelle vaikeuksia. Hän sanoo, ettei ole lajinvalintaansa katunut.

  • Lentopallossa minua kiehtoo joukkueena toimiminen. Jokaista tarvitaan, sillä kaikilla on hyviä ja huonoja päiviä. Lentopallo on lajina nopeatempoinen, ja uusia tilanteita tulee jatkuvasti.

Mansikka-Aho lupaa tuoda joukkueeseen vanhemman ja kokeneemman pelaajan viisautta sekä paljon hyviä puolustuksia.

  • Pelaajana olen rauhallinen, välillä ehkä liiankin rauhallinen, ja taistelen varmasti jokaisesta pallosta. Selkeä vahvuuteni on taito lukea peliä, ja erityisesti haluan kehittää hyökkäystaitojani ja saada sinne lisää rohkeutta.

Halu palata takaisin kotiseudulle oli yksi suurimmista syistä siihen, miksi JymyVolley alkoi kiinnostaa Mansikka-Ahoa. Juuri nyt paluu sopi elämäntilanteeseen paremmin kuin hyvin.

  • Uusi valmentaja on tuonut joukkueeseen selkeästi uutta ja positiivista ilmettä, ja näin siinä mahdollisuuden kehittää omia taitojani uudesta näkökulmasta.

Rauhallisuuden ja kokemuksen lisäksi Mansikka-Aho lupaa tuoda kotiotteluihin muutaman uuden katsojan kotikulmilta Laihialta, mistä seura luonnollisesti iloitsee.