Raision Loimussa lentopallouransa 7-vuotiaana aloittanut Veda Mansikkaviita on tehnyt pelaajasopimuksen JymyVolleyn kanssa. 24-vuotias passari on pelannut liigaa aiemmin sekä LP Vampulan että LP Viestin riveissä. Kuortaneen lukiovuosina hänet nähtiin myös Nurmon Jymyn riveissä.

  • Muutin opiskelupaikan perässä Jyväskylään, missä pelasin pari kautta 1-sarjaa. Viime syksyn olin opiskelijavaihdossa Belgiassa, enkä pelannut lainkaan, 167-senttinen Mansikkaviita taustoittaa.

Paluu kentille tapahtui Suomeen paluun jälkeen, kun JymyVolleyn akatemiajoukkue otti yhteyttä ja pyysi passariksi. Kipinä lajiin syttyi uudelleen, ja tällä tiellä Mansikkaviita nyt on.

  • Kun tuli mahdollisuus lähteä liigaan muutaman kauden tauon jälkeen, ei siinä kauaa tullut mietittyä, kun päätin lähteä mukaan, hän kertoo.

Mansikkaviita sanoo tuovansa joukkueeseen periksiantamattoman ja taistelevan joukkuepelaajan, jolta eivät hyvät jututkaan lopu kesken.

  • Vahvuuksiani ovat pelinluku, passitarkkuus ja ns. kuumien pelaajien löytäminen. Kehittämistä on torjunta- ja keskipelissä, hän arvioi.

Mansikkaviita opiskelee toimintaterapeutiksi. Kesän hän aikoo kuluttaa beach volleyn parissa ja viettää aikaa läheistensä kanssa.

Haaveilen myös omasta koirulista, hän paljastaa.