Nurmon JymyVolley saa seuraavassa kotiottelussaan sunnuntaina Nurmohallissa vastaansa seuran kotimaan kärjestä, kun salolainen LP Viesti juoksee verkon toiselle puolelle. LP Viesti on voittanut perustamisvuotensa 2008 jälkeen yhdeksän suomenmestaruutta ja ollut mitaleilla jokaisena naisten mestaruusliigavuotenaan sijoittuen mestaruuksien lisäksi kahdesti hopealle.

– Kovaa hyökkäävä joukkue tulee vastaan. Sieltä tulee palloa kovaa ja jyrkkää sekä tarvittaessa jujujakin. Puolustuksen ja torjunnan pitää meillä olla hereillä. Joukkueen passari Viktoriia Tuchashvili pyörittää monipuolista hyökkäyspeliä kovalla tempolla, tietää Jymyn libero Laura Penttilä.

Tuchashvilin ja keskipelaaja Anna Czakan yhteistyö on toiminut tällä kaudella hyvin ja Czakan on kartuttanut tehopisteitään varsin kovilla tehoilla.

– Czakan on kovin uhka, mutta LP Viesti on aina kova vastus. Joukkueessa on kokeneita ja taitavia pelaajia, Penttilä jatkaa.

JymyVolley ja joukkueen libero Laura Penttilä (oik.) ovat aloittaneet kautensa vahvasti.

LP Viesti kärsi liigan avauskierroksella tappion Kuusamon Pölkylle, mutta on saanut sen jälkeen pelin toimimaan ja kuittasi jo myös tappion kuusamolaisjoukkueelle. JymyVolley on kohdannut harjoitusottelussa LP Viestin kerran ennen kauden alkua.

– Se oli meidän ensimmäinen tämän kauden harjoituspeli liigajoukkuetta vastaan. Turpiin tuli, mutta meidän oma peli parani koko ajan sen pelin aikana ja on kehittynyt siitä edelleen, Penttilä painottaa.

JymyVolleyn libero on tyytyväinen joukkueensa kauden alkuun ja myös oma peli on sujunut hyvin.

– Startti kauteen on ollut hyvä. On treenattu kovaa ja saatu hyvät opit valmennukseen. Myös sovittua taktiikkaa on pystytty hyvin noudattamaan ja asenne on kunnossa, Penttilä toteaa.

JymyVolley on voittanut kaksi ottelua ja hävinnyt yhden. Viimeksi sunnuntaina Nurmohallissa kukistui rovaniemeläinen WoVo.

– Siinä pelissä meille tuli paljon helppoja virheitä, mutta voitto on aina voitto.

Ennen sunnuntain kotiottelua JymyVolley matkustaa keskiviikkona Orivedelle otteluun OrPo:a vastaan.

– Kerran kohtasimme harjoitusottelussa. Siellä on runko säilynyt hyvin viime kaudesta ja Kaisa Nyman on tuttu nimi Kaisan pelatessa viime kaudella meillä. Vastassa on hyvä torjunta, mutta ei ylitsepääsemätön, Penttilä vakuuttaa.

JARI HAKALA

>> Ottelun käsiohjelman löydät täältä (.pdf).