JymyVolleyn tiivis kotiotteluiden putki jatkuu jo tiistaina, kun vastaan tulee naisten lentopallon mestaruusliigan ottelussa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue. Jymy on pelannut kolme ottelua peräkkäin kotona ja ottanut kahdesta viimeisestä voiton. Voitot Pihtiputaan Liiga Plokista ja sunnuntaina Helsinki Volleysta ovat kaunistelleet mukavasti myös kotivoittojen saraketta. Voitto Hel Volleysta oli kolmas kotivoitto tällä kaudella. Jymy lähti otteluun Hel Volleyta vastan ennakkosuosikkina ja sama tilanne on Kuortanetta vastaan.

– Jymyn kannalta tilanne on tietysti hyvä. Mitä useammin lähdemme ennakkosuosikina, niin se tarkoittaa, että työt on tehty koko ajan paremmin, toteaa Jymyn päävalmentaja Kari Raatikainen.

Kari Raatikaisen luotsaama Jymy lähtee ennakkosuosikkina Kuortanetta vastaan. Kuva: Anita Jokilehto.

Jymy hallitsi ottelua Hel Volleyta vastaan alussa, mutta antoi jatkossa otetta vastustajalle ja oma peliä ei lähtenyt kunnolla käyntiin. Kun ajatus ja asenne muuttuivat, niin torjuntojen kautta Jymy sai uudelleen otteen ja voitti 3-1.

– Kuortanetta vastaan meillä on selkeä suunnitelma lähteä kova pää edellä. Ei ole minkäänlaista varaa lähteä keventämään. Meillä on ollut loukkaantumisia, mutta lähdemme tiukasti pelaamaan parhailla pelaajilla.

Kuortane pelaa liigassa vain vierasottelut. Pelejä on tähän mennessä kertynyt seitsemän. Vastustajat ovat olleet kovia, sillä Kuortane ei ole vielä voittanut erääkään. Raatikainen näkee liigapeleissä olevan sekä hyvää että huonoa nuorelle valmennuskeskuksen joukkueelle. Raatikainen oli itsekin pari vuotta sitten keväällä mukana Kuortaneen valmennuksessa.

– Tällainen strategia on muutama vuosi sitten tehty. Nuorille pelaajille halutaan kovia pelejä ja lähes sama joukkue pelaa sekä ykkössarjaa että liigaa. Joukkueessa on potentiaalisia liiga- ja tulevia maajoukkuepelaajia. Kovat pelit kehittävät.

Kuortaneen haasteena liigassa on nuori ikärakenne.

– Joukkue pelaa kuitenkin koko ajan paremmin ja paremmin.

Koronasta johtuvat muutokset toivat Jymylle viiden ottelun kotipelien putken. Raatikainen ottaa sen matkustamisen jälkeen mielellään vastaan. Kuortaneen jälkeen viikkoa myöhemmin tulee vielä vastaan WoVo Rovaniemeltä.

– Talouden kannalta viiden ottelun kotipelien putki osui huonoon saumaan. Emme saa todennäköisesti ottaa yleisöä vielä Rovaniemenkään peliin, joten viiden kotiottelun lipputulot valuvat hukkaan. Toivotaan, että jatkossa päästään kotipelit pelaamaan yleisön kanssa. Ei tämä helppoa ole meille, eikä muillekaan seuroille, Raatikainen huokaisee.

JARI HAKALA