JymyVolleyn kausi naisten lentopallon mestaruusliigassa jatkuu kotiottelulla keskiviikkona, kun vastaan tulee kaksi kauden aiempaa otteluaan voittanut LP Kangasala. Laadukas LP Kangasala tulee olemaan yksi liigan kärkijoukkueista. LP Kangasala voitti Oriveden erin 3-1 ja Pihtiputaan viisieräisessä erin 3-2. Jymyn nuori joukkue puolestaan pelasi vahvan avauserän viime kauden mestaria Pölkky Kuusamoa vastaan, mutta taipui lopulta erin 3-1 kauden avauksessa kotisalissa. Myös kauden toinen ottelu päättyi samoin lukemin, kun Hämeenlinna vei voiton kotonaan erin 3-1.

• Hyvin meidän pitää onnistua, että voitosta taistelemme. Kangasala on pystynyt pitämään viime kauden pelaajia ja on sitä kautta valmiimpi, kuin joukkueet, jotka on kasattu uudelleen käytännössä lähes alusta loppuun, viittaa Jymyn valmentaja Patrik Ojaniemi muutoksia kokeneeseen joukkueeseensa.

Kangasala on ainoa joukkue, joka pelaa kotimaisin voimin. Ojaniemi toteaa, että Kangasalalla on tehty hyvää työtä ja seuralla on hyvin imua kotimaisissa pelaajissa.
• Heillä on laadukas joukkue, jolla varsinkin hyökkäyspeli on valmiimpaa. Joukkueesta oli kaksi pelaajaa mukana EM-kisoissa eli keskipelaaja Netta Rekola sekä yleispelaaja Iida Pöllänen. Ja onhan joukkueessa myös kaksi viime kaudella meillä Jymyssä pelanneet eli keskipelaaja Ada Peura ja libero Laura Penttilä.

Ojaniemi toteaa Kangasalalla olevan jokaisella paikalla kovia pelaajia ja myös vaihdosta löytyy laatua.
• Kangasala pelaa nopeaa peliä, jossa hyökkäyspelin lisäksi vastaanotto on varsin laadukas.

Ojaniemi kertoo Jymyn tekevän parhaansa, kuten jokaisessa ottelussa.
• Parhaimmillaan pelaamme hyvällä tasolla, mutta ailahtelevaisuutta on ollut liikaa. Se näkyy sitten helppoina virheinä.

Jymyn joukkue on päävalmentajan mukaan hyvässä iskussa. Pientä kremppaa on, mutta kaikki pystyvät pelaamaan.
• Syöttöä ja vastaanottoa meidän pitää pystyä parantamaan. Ja torjuntapeliin pitää saada parempaa otetta. Virheiden karsiminen korostuu.

Hyökkäystehot meillä ovat kohtalaisen hyvät ja syöttö pitää saada siihen malliin, että se kestää läpi pelin.
Jymyllä on riveissään kaksi ulkomaalaisvahvistusta eli jenkki Jada Burse hakkurina ja slovakialainen keskitorjuja Michaela Bajnokova. Sopimus USA:laisen keskitorjuja Shaylen Larson-Piperin kanssa purkautui, mutta uusi keskitorjuja jenkeistä on haussa.

• Meillä on nuori joukkue ja tiettyjä asioita opetellaan. Riskin ottamisen ajankohta tulee ymmärtää pelin sisällä. Meidän iso tavoite on rohkaista pelaajia yrittämään täysillä ja löytää ymmärrys paikkaan, jossa vastustajan voi haastaa.

Ojaniemen joukkue on materiaaliltaan varsin kapea.
• Vaihtopelaajia on vain kolme ja siitäkin syystä lisää tarvitaan.

JARI HAKALA