Nurmon Jymyn naisten liigajoukkue on solminut pelaajasopimuksen 23-vuotiaan Jaila Tolbertin kanssa. Minneapolisissa Minnesotassa syntynyt 186-senttinen Tolbert tulee joukkueeseen hakkuriksi / keskitorjujaksi. Jymyyn hän tulee Virginian teknisestä yliopistosta, jonka joukkueessa hän on pelannut viime vuodet.

– Minulla on ollut mahdollisuus pelata myös Yhdysvaltain yliopistojen yhteisessä joukkueessa, mikä oli unohtumaton kokemus, Tolbert kertoo.

Nurmon Jymy on Tolbertille ensimmäinen joukkue kansainvälisillä kentillä.

– Koko urani ajan olen haaveillut pelaamisesta ulkomailla, mutta samalla olen tiennyt, että haluan joukkueeseen, joka sopii minulle täydellisesti. Jymy pelaa korkealla tasolla, ja odotan innolla, että pääsen haastamaan itseni kovassa pelissä, hän sanoo.

Ulottuva Tolbert pitää itseään fyysisenä ja nopeana pelaajana. Hän pelaa sekä hakkurina että keskitorjujana, mikä tieto otetaan Jymyssä vastaan tyytyväisenä.

– Suomalaisesta naislentopallosta tiedän aika vähän, joskin viime aikoina olen katsonut todella paljon Nurmon Jymyn pelivideoita. Olen huomannut, että joukkueessa on kovakätisiä tyttöjä. On mielenkiintoista nähdä, miten nopeasti opin uuden systeemin ja löydän paikkani joukkueessa, Tolbert kertoo.

Jaila Tolbert aikoo tehdä Suomessa muutakin kuin pelata lentopalloa. Hän kertoo olevansa äärimmäisen kiinnostunut uusista kulttuureista, ihmisistä ja matkustamisesta.

– Maltan tuskin odottaa sitä, että voin kutsua Suomea kodikseni, Tolbert hehkuttaa.

Tolbert tulee Nurmoon elokuussa.