Keskitorjuja Kaisa Nyman syttyi liekkeihin, kun kotijoukkue vei vieraaksi saapuneelta Puijo Wolleylta pisteet erin 3-1 (27-29, 25-20, 25-17, 25-13). Nyman paukutti huikeat 19 pistettä ilman ainoatakaan virhettä.

Kaisa Nyman (torjunnassa vas.) Kuva: Tomi Mäenpää.

Ensimmäisessä erässä Jymy johti jo kahdeksalla pisteellä, mutta ei pystynyt pitämään hyvää virettä. Vastustajan syöttöruutuun marssi viime kauden Jymyssä pelannut Hilkka Hujanen, joka syötti seitsemän pisteen eron käytännössä kiinni. Erän edetessä jymyläiset sortuivat virheisiin niin hyökkäyksessä kuin vastaanotossakin, ja lopulta erä kääntyi vieraille.

Toisessa erässä Jymy otti tahdin heti alusta alkaen ja johti parhaimmillaan jo 21-13. Erän loppu oli Jymylle jälleen vaikeaa, vaikka piste-ero säilyikin loppuun saakka ja kotijoukkue vei erän viiden pisteen erolla.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi pelaamisen makuun, ja löysi vahvuutensa joukkueena. Passari Annina Keinonen pyöritti peliä mainiosti, ja Nyman iski sydämensä kyllyydestä. Neljänteen erään vieraat olivat jo ehkä antaneet hieman periksi, ja kotijoukkue vei sen alun neljän pisteen takeltelusta huolimatta selvästi.

Katsojia 285

Päivän parhaat pistenaiset:

JymyVolley: Nyman 19 (+19), Niemi 9 (+6), Keinonen 6 (+5)

Puijo Wolley: Hujanen 13 (+5), Cornwall 8 (+4), Koivusaari 10(+3)

ProLibero: Laura Penttilä, JymyVolley

LähiTapiola: 3 Nyman, 2 Niemi, 1 Cornwall

JymyVolley:

Kaisa Nyman: Alku oli hankalaa, mutta pikku hiljaa kroppa rupesi lämpenemään, ja näytti olevan ihan ok ilta. Joukkuehenki alkoi toimia kolmannessa erässä, ja me todellakin halusimme voittaa tämän pelin. Alun jälkeen alkoi tulla pieniä onnistumisia, oli vähän tuuriakin, ja siitä henki lähti. Kahden ensimmäisen erän lopuissa me vähän odottelimme kaveria mukaan peliin, mikä meillä on ollut tapana. Ongelma on ollut se, miten saadaan ote säilymään loppuun saakka.

Kari Tuomela: Tänään meillä oli tasaista tekemistä ja pelattiin loppuun saakka. Vieraat taistelivat kaksi ensimmäistä erää, ja se on hyvä, sillä kukaan ei halua helppoja voittoja. Puijo Wolley on kehittynyt hurjasti alkukaudesta, ja voittoon on syytä olla tyytyväinen. Meillä kaikki onnistuivat tänään. Vaihdoimme liberoa, ja Laura Penttilä pelasi hienon pelin. Tanja Eteläaho onnistui takakentällä, Annina (Keinonen) pyöritti peliä hyvin ja Kassuhan (Kaisa Nyman) pelasi tänään todella isolla sydämellä. Hän näytti muille, miten pelataan. Rovaniemi tulee vastaan torstaina, ja sinne lähdemme koko joukkueella hakemaan pisteitä. Samalla reissulla kohdataan vielä pykälää vahvempi Kuusamo. Jos pelaamme omalla tasolla, voidaan voittaa molemmat ottelut.

PuijoWolley:

Hilkka Hujanen: Oli tosi kiva pelata tutussa salissa Nurmossa. Odotin, että olisimme vieneet tämän ottelun, ja mikäli peli olisi ollut samalla tasolla kuin Kangasalla eilen, olisi voitto ollut meidän. Olimme tänään kaikilla osa-alueilla astetta huonompia kuin eilen. Jymyn syöttö parani koko ajan pelin edetessä. Oma kausi on lähtenyt liikkeelle hitaasti, ja omissa hyökkäyksissä olisin voinut olla parempi. Joukkueessa fiilis on kohdillaan, ja onneksi kautta on vielä pitkälti jäljellä.

Jukka Lehtonen: Ottelun alku oli heikko, mutta ensimmäisen erän lopussa pääsimme vauhtiin ja sovittu taktiikka toimi hyvin. Sen jälkeen osa-alue toisensa jälkeen alkoi pettää, vain torjunta pelasi koko ottelun ajan. Muuten tuli helppoja palloja kenttään ja muita virheitä. Jymy pelasi, kuten etukäteen ajattelimmekin. Keskari-Kaisalla oli tänään huikea peli, ei voi kuin hattua nostaa. Se oli ihan jäätävää. Meillä tavoite on edelleen playoff-peleissä. Tässä vaiheessa pisteet ovat toissijainen asia, maaliskuuhun on vielä aikaa. En ole huolissani, eivätkä tytötkään näytä olevan. Toki voittoa haettiin, ja se harmittaa tämän illan.