JymyVolleyn nuori joukkue saa kauden avaukseen vastaansa ennakkosuosikki Pölkyn Kuusamosta. Joukkueen päävalmentaja Patrik Ojaniemi luotsaa Seinäjoki Areenan kentälle nälkäisen ryhmän, joka ei pelkää haastaa viime vuoden mestaria.

  • Pitää vain keskittyä omaan peliin ja uskoa tekemiseensä. Jos me saamme syötön ja vastaanoton toimimaan, haastamme Pölkyn pois tiehensä, debyyttinsä liigavalmentajana lauantaina tekevä Ojaniemi sanoo.

Seinäjoelta lentopallo-oppinsa saanut Ojaniemi aloitti JymyVolleyn päävalmentajana toukokuun alussa. Joukkue uudistui koko lailla, sillä viime kauden pelaajista mukana vahvuudessa ovat enää Veera Heinimäki ja Nitta Korhonen.

  • Kun joukkue hajoaa näinkin paljon, on se aina iso juttu. Lähtijöiden tilalle on kuitenkin saatu nuoria ja nälkäisiä pelaajia, vaikka he ovatkin liigatasolla vielä kokemattomia.

Liiga-avaukseen JymyVolley lähtee haastavasta tilanteesta. Yleispelaajia on vain kolme, kun seura joutui terveyssyistä purkamaan sopimuksen amerikkalaisen Shaylan Larson-Piperin kanssa. Keskitorjujiakin on tässä vaiheessa vasta kaksi, joskin lisävahvistusta on haussa.

  • Meillä on fyysisiä ja hyviä nuoria, mutta varsinaisia läpimurtopelaajia ei joukkueessa ole. Uskon, että alkavalla kaudella pari pelaajaa tulee lyömään itsensä läpi, Ojaniemi sanoo.

JymyVolley sai viime kauden päätteeksi kylkeensä pikkusiskon, kun 2-sarjaa pelannut JymyAkatemia nousi sarjatasoa ylemmäksi. Ojaniemi pitää 1-sarjajoukkueen merkitystä liigajoukkueen suurena.

  • Me pystymme saamaan sieltä peliaikaa ja ottamaan taas tarvittaessa sieltä pelaajia. Tavoite on, että jokainen pelaisi vähintään joka toinen viikonloppu.

Nurmon Jymy on yksi maan suurimmista lentopallon junioriseuroista, ja etenkin tyttöpuolella kasvatustyö on tuottanut hyvää tulosta. Sekä B- että C-ikäisten aluemestaruusjoukkueissa jymyläisiä oli yksittäisistä seuroista eniten. Lännen B-tytöt voittivat myös Suomen mestaruuden.

  • Laatua on. Seura saa kyllä olla ylpeä, ja tietysti jymyläisiä pelaajia halutaan viedä eteenpäin myös liigassa, Ojaniemi toteaa.

JymyVolleyn aloittaa liigassa seitsemännen kauden. Suurta menestystä ei ole vielä tullut, mutta tavoitteet pidetään korkealla. Alkavalla kaudella joukkue tavoittelee playoff-pelejä.

  • Pölkky on meille hyvä haaste. Nähdään, miten oma peli lähtee käyntiin, Ojaniemi sanoo.

Lauantain peli on monelle ensimmäinen liigassa, niin se on myös valmentaja-Ojaniemelle. Vielä torstaina ei tilanne jännittänyt, ja keinot jännityksen lieventämiseen löytyvät kyllä. Ne nähdään lauantai-iltana Areenalla.