Nurmon Jymyn naisten lentopallon mestaruusliigajoukkueen kokenut keskitorjuja Kaisa Nyman toteaa Jymyn pelanneen sarjan kärkijoukkueitakin vastaan pelin sisällä hyviä eriä, mutta tasaisuutta tarvitaan otteisiin lisää.

– Ottelussa Puijoa vastaan, josta otimme kolmen pisteen voiton, peli pysyi kasassa koko ottelun ajan. Meillä on joukkueessa potentiaalia ja hyviä yksilöitä. Joukkuepeli ja yhteen pelaaminen on vielä se, mikä pitää saada kuntoon, Nyman painottaa.

Jymyn pelit liigassa jatkuvat sunnuntaina kotona Nurmohallissa, kun vastaan tulee yksi viime kauden päävastustajista Rovaniemen Woman Volley. Jymyllä on tältä kaudelta yksi voitto ottelusta Puijo Volleyta vastaan. WoVo on Jymyn edellä sarjataulukossa kahdella voitolla. WoVo voitti Jymyn tapaan Puijon ja tuore kotivoitto OrPo:sta maistui rovaniemeläisille.

– Pelasimme WoVo:a vastaan harjoituspelin ja sen me voitimme. Se on taistelutahtoinen ja hyvin puolustava joukkue. Siellä on kokenut libero Outi Polso johtamassa puolustuspeliä.

Rovaniemellä on kolme ulkomaalaispelaajaa eli passari, yleispelaaja ja keskitorjuja.

– Muuten joukkue on varsin nuori. Se sai varmasti OrPo-pelin voitosta lisää itseluottamusta. Varsinkin, kun tiukka peli kääntyi 3-2 voitoksi.

Nyman painottaa tulevassa kotiottelussa syöttö- ja vastaanottopelin merkitystä.

– Vampula peli osoitti meille, että jos syöttö helpottuu liiaksi, niin meillä tulee vaikeuksia torjunta- ja puolustuspelissä. Vampulassa pelasimme kolmannessa erässä pallot loppuun asti ja peli näytti jo kääntyvän meille. Taisteluilme niin torjunta- kuin puolustuspelissä pitää olla kohdillaan.

Nyman toteaa Jymyn ulkomaalaisvahvistuksien olevan joukkueessa hyviä vahvistuksia.

– Molemmat ovat pelanneet nyt viime peleissä yleispelaajina ja ovat vahvoja myös nosto- ja puolustuspelissä. Lisäksi he pystyvät tappamaan isoja palloja hyökkäyspelissä monipuolisesti.

Nymanin itsensä lisäksi kokemusta joukkueessa edustavat passari Anniina Keinonen ja yleispelaaja Tanja Eteläaho.

– Meillä on muuten nuori joukkue, jossa on taitavia yksilöitä. Korkeimmalla sarjatasolla tarvitaan rohkeutta ja sitä tulee lisää kokemuksen kautta.

Nyman oli jo lopettelemassa pitkää 2001 alkanutta uraansa pääsarjatasolla ja pelasi viime kauden ykkössarjaa Jyväskylässä. Jymyssä hän palasi liigaan vuoden tauon jälkeen.

– Kari (Tuomela) soitteli keväällä ja siinä kävi niin, että kauden alkua jo odotti. Pelaajat ovat tosin vaihtuneet. Ei ole kovin paljon tuttuja vastustajissa, Nyman naurahtaa.

Nyman on päässyt hyvin uudelleen mukaan liigapelien nopeampaan tempoon.

– Olen tehnyt viime kauteen verrattuna huomattavasti enemmän fysiikkatreeniä ja sen huomaa, että hommia pelin lukemisessa pitää tehdä enemmän. Passarien kanssa on ajoitukset löytyneet hyvin ja on ollut hienoa päästä pelaamaan taas korkeimmalla sarjatasolla.

JARI HAKALA