Ada Peura ja Veera Heinimäki ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen JymyVolleyn kanssa. Heinimäelle Jymy on kasvattajaseura, Peura on aloittanut lentopallouransa Laihian Lujassa.

Ada Peura – JymyVolley

– Tuleva kausi on neljäs Mestaruusliigassa ja seitsemäs Jymyssä. Odotan saavani yleistä varmuutta tekemiseen ja suurempia kehitysaskelia, kiteyttää 19-vuotias Peura.

Peuralle päättynyt kausi oli kaksijakoinen. Alkukausi oli nousujohteinen, mutta loppukauteen osui paljon sairastumisia, jotka vaikuttivat treenaamiseen ja pelaamiseen.

– Suoriudun hyvin aina kentällä ollessani, mutta kaipaan kehitystä etenkin torjuntapelaamiseen, 182-senttinen keskitorjuja sanoo.

JymyVolleyn kokoonpano pysyy pienin muutoksin samana kuin edellisellä kaudellakin. Peura kiittelee joukkueen hyvää henkeä, ja arvelee myös uusien pelaajien sopeutuvan porukkaan hyvin.

– Yhteispeli menee aivan varmasti eteenpäin viime kaudesta, ja ensi kaudella nähdään vahvempi JymyVolley kuin koskaan aiemmin, hän ennustaa.

Joukkueen nuorimmainen, syksyllä vasta 17 vuotta täyttävä Veera Heinimäki aloittaa jo toisen kauden liigaringissä. Ensimmäiset liigapisteet ovat myös plakkarissa, joten harjoittelun lisäksi myös peliaikaa on löytynyt.

B-tyttöjen SM-pronssia Jymyn joukkueessa saavuttanut Heinimäki odottaa jo innoissaan tulevaa kautta.

– Ensimmäinen liigakausi oli opettavainen, ja pääsin hyvin mukaan ammattitasoiseen harjoittelu- ja pelirytmiin, 185-senttinen yleispelaaja kiittelee.

Veera Heinimäki – JymyVolley

Nurmon lukion toiselle luokalle menevä Heinimäki kehuu joukkueensa motivaatiota ja taitavuutta. Itsellään hän sanoo olevan kehitettävää jokaisella osa-alueella niin pelillisesti kuin fysiikassakin.

– Lukion ja ammattitasoisen treenaamisen yhdistäminen oli aluksi haastavaa, koska kumpikin oli uusi asia elämässäni. Rytmiin päästyäni se alkoi kuitenkin sujua hyvin. Lukion suorittaminen neljässä vuodessa antaa joustavuutta ja aikaa sekä treenaamiseen että peleihin, hän toteaa.