JymyVolleyn ryhtiliike pitkän erätauon aikana ei riittänyt nostamaan kotijoukkuetta pistekantaa keskiviikon iltaottelussa JymyVolley – LiigaPloki. Vieraat lähtivät kotimatkalle kolmen pisteen kera, ja kauneusvirheeksi jäi ainoastaan yksi erätappio 1-3 (14-25, 19-25, 25-22, 18-25).

Venla Raitala (vas.) palkittiin Jymyn parhaana LiigaPlokia vastaan. Kuva: Keijo Tuomela.

Vieraat hyökkäsivät selkeästi paremmin, ja myös vastaanotto toimi hyvin.

Ensimmäisessä erässä emännät jäivät vieraiden jalkoihin heti alusta alkaen. Vaikka vieraat tekivät virheitä, ei kotijoukkue onnistunut pysäyttämään heidän tehokkaita hyökkäyksiään. Toiseen erään kotijoukkue heräsi, mutta ei pystynyt pysäyttämään edelleen vahvoina jatkuneita vieraiden hyökkäyksiä.

Pitkän tauon aikana JymyVolley ryhdistäytyi, ja kun vieraat erehtyivät samalla melkoiseen virhesumaan, ottivat emännät erävoiton. Neljäs erä eteni tasatahtia ensimmäisen kymmenen pisteen ajan, mutta sen jälkeen vieraat osoittivat paremmuutensa ja veivät erän lopulta selkeästi.

Ottelun ProLiberoksi valittiin kotijoukkueen Laura Penttilä.

Parhaat pelaajat olivat Venla Raitala JymyVolleysta ja Jaidyn Blanchfield LiigaPlokista.

Parhaat pistenaiset:

JymyVolley: Raitala Venla 14 (+4), Salminen Katariina 10 (+7), Valkonen Riikka 10 (+2)
LiigaPloki: Blanchfiled Jaidyn 19 (+12), Keene Jaelyn 18 (+14), Calvin Lindsey 14 (+12).

Kommentit:

Venla Raitala, JymyVolley: Tämä ottelu olisi ollut otettavissa, välillä oli hyvinkin tiukkaa. Kaksi ensimmäistä erää nukuttiin, mutta kolmanteen saimme pelistä monipuolisempaa ja onnistuimme levittämään sitä läpi kentän. Vastustaja hyökkäsi tänään hyvin, meidän olisi pitänyt saada heidät paremmin kiinni. Oma peli kulki paikoitellen ihan hyvin, mutta se ei ihan riittänyt.

Kari Raatikainen, JymyVolley: Tänään meidän syöttö oli aivan luokattoman pehmeää, vaikka etukäteen kävimme läpi syöttökuvioita. Syötettiin kyllä lyhyttä ja pitkää, eikä ole peloteltu syöttämisellä. Vastustaja oli tänään erittäin hyökkäysvoimainen, Keene ja Rantanenkin olivat niin vahvoja, ettemme pystyneet heitä pysäyttämään. Ottelun kolmannesta erästä jäi jonkinlainen positiivinen fiilis, ja välillä ottelu kulki sieltä ja täältä. Meidän pitäisi saada onnistumisia laajemmalle joukolle kuin yhdelle pelaajalle. Edelleen taistelemme perusasioiden kanssa. Esimerkiksi takapassit ovat varovaisia, ja vaikka meillä on kyllä ulottuvuutta, ei se riitä.

Jaidyn Blanchfield, LiigaPloki: Me pelasimme tänään rauhallista ja hyvää lentopalloa, vaikka erät menivätkin välillä ylös ja alas. Oma pelini ei ollut tänään paras mahdollinen, on paljon parannettavaa, jotta pääsen oikeaan rytmiin.

Mikko Pesonen, LiigaPloki: Pyytelin joukkueelta etukäteen järkipeliä, rauhallista tempoa, ja se toimikin ihan hyvin kaksi ensimmäistä erää. Kaikki toimi hyvin. Erätauolla kävi perinteisesti, eli aloimme olla jo mestareita ja ottelun voittajia. Kolmas erä kaatui omiin virheisiin ja huolimattomuuteen. Tänään pelattiin hyvä ja monipuolinen peli. JymyVolle sai hyvällä ja monipuolisella pelillä rikottua meidän peliä, mutta saimme itsemme kasattua ja pisteet kotiin