Nurmon Jymy ei saanut otetta pallosta kevätkauden ensimmäisessä kotipelissä Pölkky Kuusamoa vastaan perjantai-iltana. Vieraat veivät pisteet kotijoukkueelta erin 0-3 (17-21, 18-25, 22-25).

Tanja Eteläaho iskee pisteen kotijoukkueelle. Kuva: Tomi Mäenpää.

Ensimmäinen erä meni puhtaasti vieraiden tahtiin. Kotijoukkue heräsi vasta erän loppupuolella, mutta se ei enää riittänyt saamaan pahimmillaan yhdeksään pisteeseen yltänyttä kaulaa kiinni. Vieraiden hyökkäykset jäivät kotijoukkueen torjuntaan, eikä pisteitä tullut. Toiseen erään Jymy sai kenttänsä käyntiin, ja vei erää reilusti yli puolen välin. Sitten tulivat vieraat, ja muutaman virheen jälkeen erä oli selvä.

Jymyn aloituskuusikosta puuttuivat rasitusvammoista kärsivät Hilkka Hujanen ja Pauliina Vilppola. Myös Bettina Yli-Sissala oli sairauden takia poissa ottelusta. Ottelun toisessa erässä tarvittiin jääpussia, kun Andie Malloy sai pallon kasvoihinsa ja joutui vetämään hetken henkeä. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan ottelua yleisön aplodien saattamana.

Kolmannessa erässä Jymy pelasi ottelun parasta peliä. Torjunta alkoi toimia, ja hyvät syöttöputket nostivat kotijoukkueen vieraiden imuun. Loppu oli kuitenkin Pölkyn, ja viikon peliturneella ollut joukkue nappasi vieraspisteet matkaansa. Kolmannessa erässä Jymy nosti kentälle vasta 16-vuotiaan liberon Laura Penttilän, joka pelasi samalla ensimmäisen liigapelinsä.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Annina Keinonen (Jymy) ja Jennifer Nogueras (Pölkky). LähiTapiola-pisteet: 1 Karoliina Friberg, 2 Kristen Moncks, 3 Trine Kjelstrup.

Katsojia 387.

Veera Hämäläinen, Pölkky:

Meiltä ei tänään parasta mahdollista peliä, mutta onneksi sillä tuli voitto. Tasaisuus pelistä puuttui, mutta me tapoimme palloa emäntiä paremmin ja ottelu ratkesi siihen. Omassa pelissä vastaanotto kulki hyvin, mutta hyökkäys ei.

Tuomas Alatalo:

Oltava tyytyväinen matkapelin voittoon. Tämä oli hyvä alku viikon ottelukiertueelle. Nurmo syötti tänään hyvin ja pelasi iloisella ilmeellä. Joukkueen oma peli toimi ihan hyvin, ja koko ajan oli luottavainen olo siihen, että homma saadaan kotiin. Teimme vähän syöttövirheitä, ja meidän hyökkäysvoimamme oli laajempi kuin Jymyllä. Tänään Jymyn huonot hetket olivat huonompia kuin meidän huonot hetkemme. Viimeksi kannustin yleisöä takaisin lehtereille omien tueksi, ja tänään he olivat tulleet. Siitä kiitos.

Annina Keinonen, Jymy:

Lähtökohdat huomioon ottaen peli olisi voinut olla täysi katastrofi. Päinvastoin me pelasimme yhden kauden eheimmistä peleistä. Joukkueen otteet kestävät aina sinne 20 pisteeseen, mutta sitten tulee notkahdus. Pitää saada luottoa siihen, että ottelu pelataan loppuun saakka. Ottelu antaa kuitenkin toivoa eteenpäin. Kun aloituskuusikosta puuttui kaksi, joutuvat kaikki miettimään paikkansa, ja kaikki olivat valmiita.

Kari Tuomela, Jymy:

Meiltä tänään tasapainoinen peli. Vastustajalla on kova hyökkäysarsenaali, mutta silloin kun heillä oli aavistuksen heikompi verkko, me pääsimme hyvin mukaan peliin. Lähtökohdat huomioon ottaen joukkue

taisteli erinomaisesti. Luottavaisin mielin katson jatkoon, jo liigapaikan säilyttäminen tämän kauden korkeatasoisessa liigassa on hyvä saavutus. Edessä on playoff-pelit, eikä ikinä tiedä, mitä kentällä tapahtuu.