JymyVolleysta ei ollut katkaisemaan Pölkky Kuusamon voittoputkea sunnuntai-iltana Nurmohallilla. Vieraat veivät ottelun ja pisteet puhtaasti kolmessa erässä 0-3 (17-25, 18-25, 13-25).

JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen antoi tunnustusta Pölkyn hyvälle pelille. Kuva: Keijo Tuomela.

JymyVolleyn passariosastosta sekä Annina Keinonen, että Salla Rinta-Tassi olivat sairastuvalla, joten parisen viikkoa sitten joukkueen kokoonpanoon liittynyt Venla Hyttinen pääsi näyttämään osaamistaan ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Kaksi ensimmäistä erää JymyVolley sitkutteli vieraiden tahdissa 16:een pisteeseen saakka. Sen jälkeen vieraat osoittivat paremmuutensa ja veivät erät. Vastustajan vastaanotto pelasi, torjunta ja puolustus pelasivat, mutta ei JymyVolleykaan huonosti näitä osa-alueita hoitanut. Lopullinen ratkaisu tuli hyökkäyksissä, jotka kuusamolaiset hoitivat kotijoukkuetta paremmin.

Kolmanteen erään JymyVolley ei saanut henkeä päälle, ja vieraat veivät virheisiin sortunutta kotijoukkuetta.

Ottelussa 241 katsojaa. ProLibero: Milka Koskenkorva, Pölkky.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin: Venla Hyttinen JymyVolley ja Jessica Kosonen Pölkky. Mestaruusliigapisteet: 3 Kosonen, 2 Malik, 1 Rinta-Keturi.

Parhaat pisteet:
JymyVolley: Rinta-Keturi 13 (+7), Hyttinen 4 (+3), Peura 3 (+3)
Pölkky: Malik 17 (+13), Kosonen 17 (+11), Andersson 10 (+9)

Kommentit:

JymyVolley:
Venla Hyttinen: Yleisö otti mukavasti vastaan ja kannustus oli tänään hyvää. Tilastot puhuvat puolestaan, vastusta torjui, puolusti ja hyökkäsi paremmin. Harmittaahan tämä. Oma peli oli olosuhteisiin nähden ihan jees, mutta kunhan saadaan toistoja alle, lähtee yhteispelikin sujumaan paremmin.

Kari Raatikainen: Riittääkö joukkueelle hyvä peli, ellei sillä voiteta? Pölkky oli tänään niin hyvä, ettei meillä olisi edes hyvällä hetkellä ollut mahdollisuutta voittoon. Heidän syöttötehonsa oli parempi, me saimme tänään vain yhden ässän. Lyönnin voimakkuus on meillä parantunut, ja Henni Rinta-Keturi onnistui tänään. Hän malttoi lyödä takakentälle. Toki mietityttää, teemmekö me oikeita asioita. Toiveissa on pelin kehittyminen, jotta päävastustajat nitistetään. Ennen joulutaukoa on vielä kaksi Puijo-peliä, ja vastassa on myös Ploki.

Pölkky:
Jessica Kosonen: Tänään me keskityimme peliin erityisesti. Eilen (lauantaina) lähdimme mukaan kaverin peliin, mutta tänään pysyttiin omassa pelissä ja pidettiin mieli virkeänä. Isoin ero vastustajaan syntyi hyökkäyksissä. Torjunta ja puolustus olivat hyviä myös vastustajalla, mutta hyökkäyksessä menimme edellä. Oma peli oli ihan ok: on helppo lyödä, kun passi on kohdallaan.

Tuomas Alatalo: Jessica analysoi ottelun hyvin. Ottelu ratkesi keskittymiseen, meillä oli tänään hyvä focus ja työmoraali pysyi hyvänä koko ottelun ajan. Kun vastaanotto pelaa näin hyvin, on mukavaa hyökätä. Kolme peliä viikon sisällä ei ole optimaalista, mutta toki ymmärrän, että kun etelään lähdetään, pelataan samalla kaksi peliä. Tähän saumaan oikein kiva peli meiltä.