JymyVolleyn naisten liigajoukkuetta kuluvan kauden valmentanut Kari Raatikainen on tehnyt jatkosopimuksen seuran kanssa. Sopimus on mallia 1+1, ja siihen sisältyy linjauksen rakentamista Jymy Lentiksen junioreille yhdessä juniorivalmentajien kanssa.

– Perhe ja koti ovat Salossa, joten päätös ei ollut ainoastaan minusta riippuvainen. Sopimuksen tekoa helpotti kuitenkin se, että JymyVolleylla on selkeä visio tulevaisuudesta ja halu toimia eräänlaisena suunnannäyttäjänä eteläpohjalaisessa lentopallossa, Raatikainen sanoo.

Raatikaisen ensimmäinen kausi JymyVolleyn luotsina on ollut pelillisesti haastava.

– Joukkueen rakentamisessa oltiin hiukan myöhässä, ja joukkue jäi vallan kokemattomaksi. Pandemia ei ole helpottanut asioita myöskään Nurmossa, hän sanoo.

Kari Raatikainen jatkaa JymyVolleyn päävalmentajana. Kuva: Keijo Tuomela.

Raatikainen on kuitenkin viihtynyt Nurmossa, jossa ympäristö tarjoaa loistavat puitteet niin joukkueen harjoittelemiseen kuin oman kunnon ylläpitoonkin.

– Kun valmennuskokemusta on kertynyt tämänkin verran, arvostaa sitä, että perusasiat hoidetaan seurassa sujuvasti. Myös valmennustiimi näyttelee suurta roolia, ja sen sitoutuminen ja ammattitaito auttavat ratkaisevasti sekä valmentajan työtä että valmennustapahtuman luomista.

JymyVolley on aloittanut myös seuraavan kauden joukkueen rakentamisen. Päävalmentaja myöntää, että se tulee olemaan haasteellista myös jatkossa.

– Pandemian taltuttaminen on pahasti. Liikkumisrajoitukset ja talouden rattaiden pyöriminen vaikuttavat seuraavallakin kaudella, hän sanoo.

Raatikaisen mukaan tavoite on hankkia joukkueeseen kokemusta ja hiukan kovuuttakin, jotta JymyVolley kykenee astumaan askeleen eteenpäin myös tuloksellisesti.

– Tällä kaudella meillä on ollut erittäin motivoitunut joukkue, joten toivon motivaation säilyvän myös ensi kauden joukkueessa.