Yleispelaaja Riikka Valkonen on vetämässä pelipaitaa ylleen ja palaamassa JymyVolleyn liigajoukkueeseen. Loppusyksystä treenirinkiin palannut 26-vuotias kuvailee rooliaan joukkueessa seuraavasti:

  • Auttelen treeneissä ja pelaan yksittäisiä pelejä. Kyllä sellainen treenikaipuu ja kaipuu joukkueeseen on ollut vahva, 6-vuotiaana Ylihärmässä lentopallokentälle löytänyt Valkonen sanoo.

Valkonen työskentelee opettajana Seinäjoella. Vaikka lajiharjoitukset ovat jääneet kesän ja syksyn aikana vähiin, on hän pitänyt kunnostaan huolta.

  • Olen pelannut padelia ja käynyt salilla, mutta harjoittelumäärät eivät ole samanlaisia kuin mitä vaikkapa viime keväänä joukkueen kanssa. Itelle ehkä haastavinta on se, että kun olen ollut pidempään poissa, en ole samassa kunnossa kuin aiemmin, hän sanoo.

JymyVolleyssa tähänastisen liigauransa pelannut Valkonen tuo joukkueeseen aimo annoksen lisää kokemusta, ja sitä hän pitää myös tärkeänä.

  • Toivottavasti pystyn antamaan joukkueelle henkistä vahvuutta ja olemaan vahva henkinen tyyppi niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, hän sanoo.

JymyVolleyn kausi valmentajanvaihdoksineen on ollut joukkueelle haastava, mutta Valkonen kiittelee nuorta joukkuetta hyvästä sopeutumiskyvystä.

  • Paljon on tapahtunut sellaista, jota ei yhteen kauteen tarvita. Kaikki muutokset vaikuttavat joukkueeseen jollain tavalla, mutta nuoret tytöt ovat olleet sopeutuvaisia, hän toteaa.

JymyVolley aloittaa kevätkauden sunnuntaina, kun Nurmohallille vieraaksi saapuu LP Viesti. Joko Riikka nähdään kentällä, se jää vielä arvoitukseksi.

  • Miten sen nyt sanoisi. Kannattaa tulla paikan päälle kattomaan, sittenhän sen näkee.